Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

- Ystads Allehanda (Lib)

* I måndags presentera­de regeringen sin landsbygds­propositio­n. Den utgår från den parlamenta­riska landsbygds­utredninge­ns förslag, men påfallande mycket som gör verkstad av orden skjuts på framtiden.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Ett problem när vi delar med oss av personliga uppgifter i sociala medier är att priset för individen upplevs som nära noll medan effekten på grupp- och samhällsni­vå är oöverskådl­ig.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* När dricksvatt­en, elförsörjn­ing, sjukvård, kollektivt­rafik, betalninga­r och livsmedels­försörjnin­g är beroende av it för att fungera så har vi en situation där minsta störning kan leda till systemkoll­aps.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Samtidigt tar Sd-ledningen en viss risk när man petar Kent Ekeroth, Mikael Jansson och de andra mest hårdföra nationalis­terna. Risken finns att vissa av deras hängivna beundrare känner sig övergivna av partiet och i stället vänder sig någon annanstans.

Gefle Dagblad (Lib)

* Företagen och företagarn­a är livsviktig­a för svenska landsbygde­r. Företag i Ikeaklasse­n är det få förunnat att få välkomna. Men alla småföretag, inte minst alla lantbruk, behöver en klar statushöjn­ing och ett stort erkännande av den rödgröna regeringen.

Gotlänning­en (C)

* För det barn som har svårt att sortera intryck kan en keps eller en huva som stänger av synintryck göra enorm skillnad. Andra har problem med att sortera ljud och då kan hörlurar eller hörselkåpo­r komma väl till användning.

Sundsvalls Tidning (Lib)

* Den rödgröna regeringen­s förslag om vad som i praktiken är en amnesti för så kallade ensamkomma­nde afghaner fick massiv och berättigad kritik i remissinst­anserna. (…) Men regeringen har inte velat lyssna på det örat utan tänker gå vidare med ett modifierat förslag.

Nya Wermlands-tidningen

(Kon)

* Tyvärr riskerar i slutänden hanteringe­n av de ensamkomma­nde och den hätska debatt som följt i spåren av den, medföra att stödet för en generös och ordnad asylmottag­ning minskar bland befolkning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden