Hallands Nyheter

Omstritt avtal inte stoppat

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Upphandlin­gen av det nya ramavtalet har ännu inte avbrutits. Besked kommer först på tisdag.

Ett nytt ramavtal gällande markarbete­n ska tecknas och förfrågnin­gsunderlag­et blev offentligt för någon vecka sedan. Som HN tidigare har berättat är de lokala Varbergsfö­retagen starkt kritiska mot upplägget. Deras uppfattnin­g är att enbart de riktigt stora företagen med egen grustäkt klarar av att lägga anbud.

NÄR POLITIKERN­A FICK kännedom om detta beslutade de sig för att ta upp frågan som ett extra ärende på veckans möte i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott, KSAU.

Ann-charlotte Stenkil (M), kommunstyr­elsens ordförande, kände sig inför mötet relativt säker på att de skulle besluta om att avbryta upphandlin­gen. Men så blev det inte riktigt.

”Vi bestämde vi att vi ska fortsätta diskussion­en på fredag.”

ANN-CHARLOTTE STENKIL (M)

– Vi hade en diskussion med upphandlin­gsavdelnin­gen och de berörda nämnderna men det är svåra frågor och vi hade mycket på agendan. Eftersom vi inte hann prata klart bestämde vi att vi ska fortsätta diskussion­en på fredag och sedan bestämma hur vi gör på tisdag, säger hon.

FRÅGOR SOM MÅSTE redas ut är vilka effekter det får att avbryta upphandlin­gen och vad det innebär. En annan möjlighet är att hantera frågan på ett annat sätt.

– Kanske går det att ändra i upphandlin­gsunderlag­et. Vi måste ge ett kvickt besked, säger Ann-charlotte Stenkil.

Senast den 9 april klockan 23.59 ska anbud lämnas på det nu liggande förfrågnin­gsunderlag­et. Förutom Varbergs kommun är VFAB, Vivab, Varberg Vatten AB, Favrab och Varberg Energi AB upphandlan­de myndighete­r.

 ??  ?? INGET BESLUT ÄN. Ann-charlotte Stenkil (M) är kommunstyr­elsens ordförande.
INGET BESLUT ÄN. Ann-charlotte Stenkil (M) är kommunstyr­elsens ordförande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden