Hallands Nyheter

Roasjö Trä flyttar till Kungsäter

- ERIKA ARNADOTTIR 010-471 51 82 erika.arnadottir@hn.se

Roasjö Trä och Bostäder tar över Jeld-wens anläggning. Målet är att skapa ett innovation­soch företagsce­nter med förhoppnin­g om uppemot nya 40 arbetstill­fällen.

Flyttlasse­t från Horred till Kungsäter gick i förra veckan, och redan i måndags var produktion­en i gång.

Roasjö Trä och Bostäder AB tillverkar massiva trähus och limträprod­ukter för byggmarkna­den, samt förvaltar och hyr ut fastighete­r.

I OCH MED köpet av Jeld-wens anläggning, tidigare Dooria, får företaget en mer rationell och anpassad produktion samt större lager för trähusprod­uktionen.

”För bygden betyder den här satsningen otroligt mycket.” KJELL-ÅKE GUSTAVSSON styrelseor­dförande Roasjö Trä AB

– De lokaler som var i Horred var för låga i takhöjd. Nu har vi bra takhöjd och rymliga lokaler som passar husprodukt­ion, säger den nytillträd­de styrelseor­dföranden för Roasjö Trä, Kjell-åke Gustavsson.

Han är själv gammal Kungsäters­bo, som tidigare jobbat på Kungsäter Dörr och Dooria.

– För bygden betyder den här satsningen otroligt mycket, och jag hoppas också att det ska skapa arbetstill­fällen, säger Kjell-åke Gustavsson.

TANKEN ÄR ATT stora delar av den nya fastighete­n, med en totalyta på över 12 000 kvadratmet­er, ska hyras ut för bildandet av ett innovation­soch företagsce­nter.

I dag arbetar tolv personer i Roasjö Trä och Bostäders egen produktion av hustillver­kning, och enligt Kjell-åke Gustavsson kan det bli tal om nyanställn­ingar.

– I och med att det blir företagsce­nter kan det, mellan tummen och pekfingret, skapa 15-40 arbetstill­fällen, säger Kjell-åke Gustavsson.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? MÖRKLAGT. Trasiga lampor i räcket på Strandprom­enaden har fortsatt att gäcka kommunen. Trots att man bytt ett antal gånger har det ändå inte fungerat.
Bild: ANNIKA KARLBOM MÖRKLAGT. Trasiga lampor i räcket på Strandprom­enaden har fortsatt att gäcka kommunen. Trots att man bytt ett antal gånger har det ändå inte fungerat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden