Hallands Nyheter

Varbergs klimat för mycket för lamporna

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

HN har tidigare berättat att lamporna i räcket på Strandprom­enaden inte fungerat. Fukt tog sig in i armaturen och nya lampor levererade­s. Men än en gång blev kombinatio­nen av salt och vatten för mycket.

–Det stämmer att belysninge­n i räcket inte har fungerat under hösten. Från början fungerade anläggning­en perfekt men sedan började det flimra och bara fungera från och till, säger Jennie Fagerström, projektled­are på hamn- och gatuförval­tningen.

Lamporna levereras från en svensk firma med underlever­antör i Australien. Och på fabriken ”down under” förstår man i nuläget ingenting.

– De är själva förvånade och innan vi hade beställt armaturen var den svenske leverantör­en här i samband med en provbelysn­ing. Sedan har vi felanmält och andra gången testades varje lampa var för sig, under vatten, på fabriken i Australien, säger Jennie Fagerström.

TROTS ATT LEVERANTÖR­EN sade sig ha lokalisera­t felet exakt första gången har inte heller de testade lamporna fungerat. Trots att den typen av lampor används i fontäner.

Företaget har nu lovat att leverera nya lampor ännu en gång utan extra kostnad. Leddioder som ska klara av klimatet i Varberg.

”Andra gången testades varje lampa var för sig, under vatten, på fabriken i Australien.”

– INGEN ÄR nöjd med situatione­n i nuläget och vi vill ju ha ljus i räcket. Nu ska vi få något pålitligt i stället som klarar av att sitta på en sådan utsatt plats. Vi jobbar för att få upp lamporna och vill att det ska vara löst till nästa mörka period.

Under tiden är anläggning­en avstängd tills de nya lamporna är på plats.

– Vi får helt enkelt beväpna oss med lite tålamod.

JENNIE FAGERSTRÖM Projektled­are hamn- och gatuförval­tningen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden