Hallands Nyheter

Rekryterin­gen av toppchefer dröjer

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hn.se

Region Hallands ledning fortsätter att vara decimerad. Nyligen blev det klart att en ny ekonomidir­ektör tillträder före sommaren, men alltjämt saknas ordinarie regiondire­ktör, hälso- och sjukvårdsd­irektör och administra­tiv direktör.

– Vi kommer att rekrytera till alla tjänsterna under året, men har bestämt oss för att inte rusa in i något, förklarar Mats Eriksson (M), regionstyr­elsens ordförande och fortsätter:

– När situatione­n nu uppstod så såg vi ett tillfälle att se över hur vi vill jobba framöver. Kanske behöver vi göra en del korrigerar och då är det bra att fundera över det innan vi börjar rekrytera.

Att det nu är ett valår tror han också kan inverka på processen.

– De som kan vara aktuella för våra tjänster kanske vill invänta valutgånge­n innan de rör på sig, konstatera­r han.

BORTFALLET FRÅN REGIONENS tjänsteman­naledning inleddes under hösten då administra­tiva direktören Nina Mårtensson gick över till andra arbetsuppg­ifter. Hon tituleras fortfarand­e direktör, men har istället ansvar för bland annat den regionala utveckling­sstrategin. Som tillförord­nad administra­tiv direktör fungerar nu avdelnings­chefen Ulrika Bertilsson.

Den 19 december meddelade så politikern­a i regionstyr­elsen att de sagt upp högsta chefen, regiondire­ktör Catarina Dahlöf. I samma veva blev det känt att även hälsooch sjukvårdsd­irektören Haleh Lindqvist och ekonomidir­ektören William Hedman tänkte lämna Region Halland för andra tjänster, vilket de nu också gjort.

BITRÄDANDE regiondire­ktören Jörgen Preuss är utsedd till tillförord­nad regiondire­ktör och menar att läget är hanterbart:

– Jag tycker att det fungerar tillräckli­g bra, utifrån den uppkomna situatione­n. Vi hinner leverera till de uppdrag som vi har och jobbar mycket i processer.

Funktionen som ekonomidir­ektör upprätthål­ls av budgetchef­en Louise Lindstedt, medan hälso- och sjukvårdsd­irektörens uppgifter har fördelats på flera personer:

– JAG HANTERAR DE frågorna tillsamman­s med de fyra verksamhet­scheferna inom hälso- och sjukvårdso­mrådet, och samma sak gäller de regionala utveckling­sfrågorna. Är det tydligt vem som ansvarar för vad inom regionledn­ingen?

– Ja, det ska inte finnas några luckor rent ansvarsmäs­sigt. Och som tillförord­nad regiondire­ktör har jag det yttersta ansvaret, säger Jörgen Preuss.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/DANIEL MOLUND/STINA OLSSON ?? Fyra direktörer i regionens ledning ska ersättas – regiondire­ktör Catarina Dahlöf, hälso- och sjukvårdsd­irektör Haleh Lindqvist, ekonomidir­ektör William Hedman och administra­tiva direktören Nina Mårtensson.
Bild: ROGER LARSSON/DANIEL MOLUND/STINA OLSSON Fyra direktörer i regionens ledning ska ersättas – regiondire­ktör Catarina Dahlöf, hälso- och sjukvårdsd­irektör Haleh Lindqvist, ekonomidir­ektör William Hedman och administra­tiva direktören Nina Mårtensson.
 ??  ?? TOMMA STOLAR.
TOMMA STOLAR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden