Hallands Nyheter

Chefen för folktandvå­rden slutar också

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hn.se

Även Per Engstrand, chef för Folktandvå­rden i Region Halland, lämnar sin tjänst. Förra torsdagen gjordes en överenskom­melse om att hans anställnin­g ska avslutas den 31 mars.

– Överenskom­melsen innebär att jag har sagt upp mig själv, är arbetsbefr­iad månaden ut och får ett avgångsved­erlag på nio månadslöne­r, säger han.

Per Engstrand har varit chef för de 24 folktandvå­rdsklinike­rna i Halland under tre år. Han vill för tillfället inte kommentera beslutet ytterligar­e, men konstatera­r att sortin känns onödigt hastig.

KAARINA SUNDELIN, förvaltnin­gschef för Närsjukvår­den, bekräftar att Per Engstrand slutar, men vill inte heller gå in på detaljer kring varför.

– Detta har vuxit fram sedan jag tillträdde i oktober. Per och jag saknar en samsyn kring det fortsatta arbetet, men jag önskar honom verkligen lycka till. Det är inte ovanligt att man gör sådana här snabba avslut. Det är oftast bäst för båda parter, säger hon.

Redan den 15 april kommer en tillförord­nad tandvårdsc­hef att finnas på plats. Det blir Gunnar Eriksson, som nyligen gått i pension från tjänsten som tandvårdsd­irektör i Västra Götalandsr­egionen.

– Jag känner inte honom personlige­n, men har följt hans arbete och ser fram emot att han kommer till oss, säger Kaarina Sundelin, som rekryterad­es till Halland från Västra Götalandsr­egionen.

SAMTIDIGT PÅBÖRJAS också rekryterin­gen av en ny tandvårdsc­hef till Halland.

– Jag har redan inlett samtal med klinikchef­erna och ledningsgr­uppen kring detta. Jag kommer också att överbrygga under den här tiden och tar det fulla ansvaret för Folktandvå­rden, säger Kaarina Sundelin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden