Hallands Nyheter

V vill satsa på landsbygde­n

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

En ”rutinerad räv” i form av Mikael Hallberg och partiets kanslichef, Anita Gidén är de översta namnen på Västerpart­iets kommunlist­a i Falkenberg.

Mikael Hallberg har varit aktiv i partiet i Falkenberg sedan 1995, som tre år senare kom in i kommunfull­mäktige. Om han blir invald blir det hans sjätte mandatperi­od.

– Vi fortsätter att arbeta för att vi ska ta tillbaka verksamhet­er i kommunal regi såsom handikapp- och äldreomsor­g. Pengarna som betalas in i skatt ska hamna i verksamhet­en, säger Mikael Hallberg.

HAN FORTSÄTTER ATT gå igenom de ämnen som partiet vill satsa på.

–Vi vill ha avgiftsfri kollektivt­rafik för ungdomar upp till 20 år och för alla över 65 år. Det är en miljösatsn­ing så att ungdomar vänjer sig att åka kollektivt och det handlar om landsbygds­politik. Många evenemang är i stan och då blir det lättare för folk att ta sig in.

En levande landsbygd efterfråga­s 1. Mikael Hallberg 2. Anita Gidén 3. Lennart Johnsson 4. Veronica Svensson 5. Åke Andersson 6. Tomas Jansson 7. Li Hermansson 8. Lena Ludvigsson 9. Camilla Tilljander

* 10. Reine Karlsson

* 11. Gitte Palo

* 12. Kristina Hallberg * * * * * * * * * och en utveckling av skolorna där.

– Skolorna får inte leva under hot jämt och ständigt.

Bostadsfrå­gan är en het potatis för Mikael Hallberg.

– Fabo vill eventuellt sälja hyresrätte­r. Vi har tjatat att vi måste bygga mer hyresrätte­r så ungdomar har råd att flytta hemifrån. Alla har inte råd att köpa sina bostäder.

Mikael Hallberg har sett en förändring i det politiska arbetet över tid.

– Partierna har sansat sitt arbete och har mer riktade saker i både sociala medier och utskick till hushåll. Man har nog tänkt till på det.

Ny på listan är Anita Gidén. Hon hamnar på nummer två och arbetar som kanslichef för partiet i Falkenberg.

– Att Falkenberg vill ha mig högt på listan är väldigt hedrande, säger Anita Gidén, som funnits med tidigare på partiets lista men då på en placering längre ned.

Hon har varit verksam inom både offentlig, privat och ideell sektor. Det är inom det förstnämnd­a som hon har varit mest aktiv i. Ekonomiche­f och administra­tiv chef på olika förvaltnin­gar inom både landsting och kommun är några av hennes tidigare titlar. För 58-åringen är jämställdh­eten den viktigaste frågan.

– Vi måste ha ett samhälle som håller ihop. Det finns jättestora klyftor och de måste minska helt enkelt.

HON MENAR ATT skillnader­na har blivit ännu större under den gångna mandatperi­oden.

– Det gemensamma ägandet är satt under hård press, vi har jobbskatte­avdrag som gör att det inte finns med tillräckli­gt med pengar för den kommunala verksamhet­en och vinster i välfärden som gör att våra skattepeng­ar går till privata personers privata konsumtion.

 ?? Bild: PRIVAT ?? HÖGT UPP. Mikael Hallberg, Anita Gidén och Veronica Svensson (plats 4) finns i toppskifte­t av Vänsterpar­tiets kommunlist­a.
Bild: PRIVAT HÖGT UPP. Mikael Hallberg, Anita Gidén och Veronica Svensson (plats 4) finns i toppskifte­t av Vänsterpar­tiets kommunlist­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden