Hallands Nyheter

Nu vill Wic sätta punkt

Wic vilar sig i form – det var träningsle­digt på tisdagen. –Vi ska komma hungriga och taggade till andra matchen, säger Wic-backen Filip Kalentun. Siktet är inställt på andra raka segern mot Lindås.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Han har två månader kvar som tonåring. Den 23 maj fyller han 20 år.

– Då blir man senior på riktigt, skrattar Filip.

Ni vet förstås att han kom till Wic från just playoffmot­ståndaren Lindås inför säsongen.

– Inget konstigt att möta sitt gamla gäng, nu är det Wic som gäller.

FILIP VISPADE IN den viktiga 1–2-reducering­en i första mötet mot Lindås.

– Det var klart skönt att trycka dit den. Och viktigt att vi fick det målet. Men jag lämnar gärna över målskyttet till andra, är ofta mycket mer nöjd om jag ligger bakom en tjusig assist.

I kval- eller slutspelss­ammanhang brukar domarna tillåta tuffare tag. Och så var det också i första mötet.

– Inte en enda utvisning, jo förresten, jag fick ju en, säger Filip. Sen kan jag möjligen ha lite åsikter om vissa av domarnas blåsningar.

Fast Kalentuns bestraffni­ng var klockren. Han flippade undan bollen, på väg in i mål, med en hög klubba. Och sedan gjorde Lindås mål på den efterfölja­nde straffen.

Filip Kalentun gillar när det tilllåts att smälla på i närkampern­a. Och tuffheten har inte renderat i alltför många bestraffni­ngar.

– Det var värre förr, då snittade jag väl 18 minuter per säsong. I år har det väl blivit två-tre tvåminutar­e. Hur vill du se Wic agera i andra kvalmatche­n?

– Så som vi spelade i andra och tredje perioden, när vi hade fart i attackerna och ordning i försvaret, svarar Filip.

Och alltså undvika en sådan blek start som Warberg bjöd sin hemmapubli­k på i första mötet.

– Jag håller med. Vi bjöd Lindås på alldeles för mycket. Men sen kom vi igång allt bättre.

Det är fjärde året i rad som Göteborgs-gänget kvalar för att nå SSL. Filip Kalentun var med för två år sedan; i fjol var han skadad.

– Lindås har åkt ut mot Jönköping de två senaste åren.

Laget har följaktlig­en kvalrutin, men heller inga roliga minnen från jakterna mot SSL.

Hemma i Salming Arena brukar Lindås inte vara lätta att tas med. I grundserie­n blev det nio vinster och två förluster; där båda nederlagen kom under en tung period i januari.

WIC HAR OCKSÅ fått känna på Lindås hemmastyrk­a; förlust med 5–11 i oktober i fjol.

– Det har gått ett par matcher sen dess. Och det statistisk­a underlaget är lite för tunt för att lägga någon vikt vid, säger Wic-tränaren Kent Göransson.

– Första perioden i söndags blev statisk, ungefär som jag förväntat mig. Sedan lyckades vi med ett par småjusteri­ngar och fick betalt för det i tredje perioden.

– Men jag ser gärna att målskyttet blir bättre, jag tror vi hade fyra ramträffar senast.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? WIC-JUBEL I KVÄLL IGEN? Filip Kalentun (till höger), Jesper Larsson och övriga wicare ser nog gärna att Warberg avgör första playoffomg­ången med två raka segrar.
Bild: KRISTER ANDERSSON WIC-JUBEL I KVÄLL IGEN? Filip Kalentun (till höger), Jesper Larsson och övriga wicare ser nog gärna att Warberg avgör första playoffomg­ången med två raka segrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden