Hallands Nyheter

Sista matchen blev en munsbit

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Det blev seger för HKV i vad som troligen var lagets sista match i Idrottshal­len inom överskådli­g framtid. – Skönt att vi fick ett gott genrep inför kvalet, sa tränare Hasse Karlsson.

VARBERG TUMBA

(17–12)

38 26

Matchen mot Tumba var ju mer av akademiskt intresse. HK Varberg är sedan länge klar tvåa i serien och Tumba är ännu klarare tabelljumb­o.

– Det var en go avslutning på grundserie­n tycker jag, det var kul att det var så bra stämning i hallen, sa Hasse Karlsson.

EFTER EN TREVANDE start gjorde Varberg ett ryck i mitten av första halvlek, ett ryck som höll.

– Vi började spela mer fysiskt, vi lät dem skjuta runt oss i början, sa Karlsson som kunde lufta hela laget.

– Det var bara ”Jonte” Lindberg som vilade, han har lite problem med ryggen, sa Karlsson. Är det någon fara för kvalet?

– Vi hoppas att han är fit for fight på tisdag. I kvalet får det väl göra lite ont också, även om man inte ska göra något dumt.

När nu serien väl är slut läggs allt fokus på det kommande kvalet och på motståndar­en Karlskrona.

– Vi har en första taktisk genomgång i morgon (läs i dag), det blir ingen handboll utan bara teori. Sen har vi en till genomgång på söndag, sa Karlsson. Vad förväntar ni er av Karlskrona?

– Det blir naturligt ett mer fysiskt spel, man måste agera med allt man har. Det är en helt annan typ av motstånd än det vi mötte i dag.

MATCHEN MOT TUMBA var också den sista för säsongen i Idrottshal­len och allt talar för att det även var den sista matchen överhuvudt­aget i hemmaborge­n. I kvalet, och i framtiden, är det Sparbanksh­allen som gäller.

– Därför var det extra kul med så go stämning i dag. Vi vill ju ha med de som var här till kvalet och då måste man bjuda till på ett profession­ellt sätt vilket vi gjorde.

På måndag har laget sin första och enda träning i den nya hemmaarena­n före att kvalet drar igång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden