Hallands Nyheter

BK bara drar ifrån

- MIKAEL MARTINSSON mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

sina egna spelare som fick höra ett och annat. För lagets start var inte bra. Danny Weemes hade stora problem i första set med framförall­t servemotta­gningen.

– Vi servade taktiskt bra där och fick bra utdelning, sa Patrick Aparicio.

OCH FRAM TILL 7–2 i andra set såg det enkelt ut. Men så fick Danny Weemes revansch när han vid serven såg till att Södertelge kunde vända helt på setet.

– Vi slutade spela och det var misstag överallt på alla sätt. Vi tappade fokus och ingen spelare kunde hjälpa den andre, menade Patrick Aparicio.

Snacket i omklädning­srummet i paus var bra.

– Det var en dålig rotation för oss när de kom tillbaka och vi sa i paus att vi visste att vi kunde spela bättre, sa August Borna, som blev poängbäst i FVBK med sina 17 poäng.

MEN DET VAR ett tufft tredjeset. Falkenberg tappade en ledning på 12–6 till 16–16 och Södertelge hade till och med två ledningar innan Falkenberg kunde gå ifrån på slutet av setet.

– Vi måste gilla när det står 20–20 och det sa jag i omklädning­srummet också. Det är de lägena vi tränar för och det skapar rutin. Man måste förvänta sig långa set och långa matcher i ett slutspel, sa Patrick Aparicio.

MEN DET BLEV bara fyra set. Även om Södertelge var med till mitten av fjärde setet med flera ledningar. Men August Borna och kompani knöt ihop och när man fixade 23– 19 blev läget galet på Södertelge­s bänk och Nicholas West ville ha det till touch.

– Inte på mig i alla, men kanske på honom, sa August Borna och pekade på Johan Gruvaeus. – Men det tror jag inte. Det var August Borna som fick äran att slå in matchbolle­n.

– Överlag tycker jag att vi gjorde en sämre match än förra mötet. Och det är absolut inte avgjort. Vi kommer att gå in till matchen som om det står 0–0, sa August.

COACHEN PATRICK APARICIO höjde också ett varningens finger trots att laget leder med 2–0 i matcher.

– Vi var i samma situation mot Tierps förra säsongen och förlorade en femsetare då.

 ?? Bild: GLENN T UNGER ??
Bild: GLENN T UNGER
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden