Hallands Nyheter

Flera Nhlsvenska­r glänste och nätade

- TT

Två svenskar – Alexander Wennberg och Mika Zibanejad – blev målskyttar när Columbus bortaslog New York Rangers med 5–3. Även flera andra svenskar var framme i Nhl-ishockeyn.

Columbus Alexander Wennberg inledde målskyttet när han drygt 14 minuter in i första perioden satte 1–0 bakom Henrik Lundqvist – tillbaka i Rangers kasse – och säsongens åttonde mål.

I tredje perioden var det dags för hemmalaget­s Mika Zibanejad, som nu är uppe i 25 mål sedan i höstas. Svenskens mål kom i numerärt överläge, drygt sju minuter in. Rangers Jesper Fast gjorde en assist. Men den som stack ut i matchen var Artemi Panarin, som gjorde karriärens andra hattrick – vid sidan av en assist.

Columbus har nu vunnit nio raka matcher.

Henrik Lundqvist gjorde 26 räddningar. Han var med om en kollision med Columbus Matt Calvert under tredje perioden och tappade hjälmen, men kunde spela klart matchen.

Chicago – med Anton Forsberg i målet – förlorade mot Colorado med 1–5, och missar nu slutspelet för första gången på ett decennium. Forsberg stoppade 35 skott.

Pontus Åberg, tillbaka i laget, gjorde Nhl-säsongens tredje mål när hans Edmonton, med sju olika målskyttar, vann mot Carolina med 7–3. Han gjorde också två assist i matchen. Målet kom i inledninge­n av andra perioden och betydde 4–2.

För Carolina noterades Elias Lindholm för en assist.

Åberg har varit petad ur truppen de senaste matcherna av disciplinä­ra skäl, skriver Aftonblade­t.

– Att han saknades i matchtrupp­en berodde inte på hans spel… Det är allvarligt. Tränarstab­en är inte nöjd, organisati­onen är inte nöjd och jag är säker på att hans lagkamrate­r inte är nöjda heller, säger tränaren Todd Mclellan i en video, dock utan att avslöja exakt vad Åberg gjort.

Även Dallasback­en John Klingberg fortsätter att plocka poäng. Det blev två assist i matchen mot Washington, en match som Washington dock vann med 4–3. Det är Dallas sjätte raka förlust.

Victor Hedman gjorde ett mål när hans Tampa Bay besegrade Toronto med 4–3. Det var hans trettonde mål för säsongen.

?? Bild: JULIE JACOBSON/TT ?? JUBEL. Columbus firar målet av centern Alexander Wennberg mot New York Rangers på Manhattan.
Bild: JULIE JACOBSON/TT JUBEL. Columbus firar målet av centern Alexander Wennberg mot New York Rangers på Manhattan.