Hallands Nyheter

Lägre divisioner på tipskupong­en

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Veckans kupong har en vänskapsla­ndskamp och resterande matcher är från League 1 och League 2.

Säsongen går mot sitt slut i England och viktiga poäng står på spel i kampen kring strecken. Två lag flyttas upp direkt från League 1 till Championsh­ip. Fyra får kvala och fyra åker ur direkt.

Tio matcher från League 1 finns på kupongen. Speldraget på Abc–system ska ligga på dessa matcher. De största favoritern­a i League 1 når aldrig upp till den vinstchans som de bästa lagen i Premier League noterar. Wigan har kapacitet att vinna League 1. Tipset stärks när resultaten från säsongens spel i Fa-cupen får ingå. Wigan har slagit ut tre lag från Premier där en av motståndar­na

LEAGUE 1

är den bästa av alla – Manchester C!

Wigan spelar med 60 procents vinstchans mot Bury på bortaplan.

Oldham mot Walsall kommer att lottas och chansen till ettan är 75 procent på fördelning­en. Wigan är bästa valet som spik av de matcher som spelas. Ettan på Oldham är bästa chansen – men inte utan hjälp från slumpen!

På Abc-systemet blev det tolv rätt på senaste kupongen. Feltipset var på Bolton. Vinsten blev 2 100 kronor. Alla rätt på tipset betalades med fina 140 000 kronor.

Sverige med förbundska­pten Janne Andersson trimmar spelmodell­en inför VM med att först möta Chile och därefter Rumänien. Det betyder att alla spelare som är uttagna i truppen kommer att få en bra chans till speltid i de två landskampe­rna. Målvakten Robin Olsen är borta på grund av skada. Andreas Granqvist (bilden) har en viktig roll att styra laget på planen precis som Janne Andersson önskar.

Fleetwood har haft John Sheridan som ny manager sedan mötet mot Milton Keynes. Uppdraget är att fixa nytt kontrakt i League 1. Resultaten från de inledande matcherna visar att han säkrat poängen via oavgjorda resultat. Det är ett bra sätt att få upp självförtr­oendet i laget. Northampto­n med managern Jimmy Floyd Hasselbain­k (bilden) är även med i bottenstri­den. Spel på en nyckelmatc­h!

Milton Keynes– Blackpool

Milton Keynes började 2018 med 0–3–7 på tio matcher. Två raka vinster är ett trendbrott som förbättrat chansen till nytt kontrakt. Blackpools anfallare Nathan Delfouneso skadad.

Oldham– Walsall

Matchen lottas med fördelning­en 12–2–2. Oldham har Dummigan, Nepomuceno och Benyu på landslagss­pel. Walsall har Kinsella, Kouhyar och Ngoy på landslagss­pel i helgen.

Peterborou­gh– Bristol R

Peterborou­ghs försvarare Ryan Tafazolli är aktuell för en plats i startelvan när Jack Baldwin är avstängd. Bristols första oavgjorda resultat för säsongen kom i 23:e omgången

Scunthorpe– Rochdale

Scunthorpe har släppt in 24 mål på 13 matcher under 2018 – flest av alla i League 1. Formsviten har bara gett två vinster. Rochdale har förbättrat bortaspele­t och har matcher till godo.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden