Hallands Nyheter

Irriterad Mad

DANMARK: PRATSAM ENDAST NÄR ADVOKATEN FRÅGAR

-

Orden flödar när advokaten frågar och mordmisstä­nkte Peter Madsen beskriver sitt ubåtsintre­sse och sin relation till kvinnor och kolleger. Men när åklagaren förhör Madsen om det han erkänt – styckninge­n av den svenska journalist­en Kim Wall – är han fåordig och irriterad.

Han är försenad till rättssal 60 när den grå dörren öppnas, men direkt går han och försvarsad­vokat Betina Hald Engmark ut genom en annan dörr. Minuterna tickar vidare och journalist­erna i medhörning­ssalen börjar spekulera om vad som händer.

PLÖTSLIGT KOMMER PETER Madsen in igen och domaren förklarar att han inte behöver svara på åklagarens frågor om han inte vill. Och så blir det. När specialåkl­agare Jakob Buch-jepsen ställer frågor om styckninge­n är han fåordig. Att berätta hur den gick till, eller vilka verktyg som användes, är inte något han vill.

– Du talar om en död människa, men du talar fortfarand­e om en människa, svarar Madsen och hänvisar åklagaren till rättsmedic­inare.

Specialåkl­agare Jakob Buch-jepsen pressar på:

– Men den enda som var där, det var du Peter Madsen.

HAN UPPREPAR ATT det var en förfärlig situation och att han inte tänker gå in på detaljer. Han svarar trots allt på en stor del av frågorna även om svaren inte är uttömmande, och han är stundtals tydligt irriterad på åklagaren. Vid ett tillfälle kallar han frågorna ”psykopatis­ka”.

– Det låter som en dålig film, säger han, när han ska förklara exakt var i ubåten det skedde.

ÅKLAGAREN STÄLLER ingående frågor om skador på kvarlevor och antyder att de är bevis för ett sexuellt motiv, men Madsen förnekar och hävdar att mängden stick gjordes för att de inte skulle flyta upp till ytan när han kastat dem i havet.

 ??  ?? FÅORDIG. Mordmisstä­nkte Peter Madsen som står åtalad för mordet på journalist­en Kim Wall förhörs i Köpenhamns
FÅORDIG. Mordmisstä­nkte Peter Madsen som står åtalad för mordet på journalist­en Kim Wall förhörs i Köpenhamns

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden