Hallands Nyheter

Säsongen är över för Warberg IC

SPORT: Warberg IC tvingas spela kvar i Allsvenska­n även nästa säsong efter det bittra avgörandet i kvalmatche­n mot Lindås.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Warberg IC förlorade tungt i en dramatisk förlängnin­g. – Just nu vet jag inte vad jag ska få fram för ord, sa lagkaptene­n Robin Westergren.

WARBERG 4 LINDÅS 5

När Joakim Glaerum skickat in 5-4 bakom Tobias Jernsand 04.20 in i förlängnin­gen fick hela SWC pyspunka. Besvikelse­n var enorm.

– Alla situatione­r och vad jag själv kunde ha gjort bättre, det var det jag tänkte på, sa Robin Westergren som satt kvar längst nere i ett sarghörn och deppade.

Warberg fick ju en pangstart i den avgörande matchen. Bröderna Birgersson banade vägen. Anton spräckte Viktor Johanssons nolla och Joel satte både 2–0 och 3–1 på ren vilja.

Det kunde ha blivit mer men Wic fick ett mål bortdömt i powerplay.

– Det kanske var helt avgörande. 4–1 där och det hade blivit tungt för Lindås att komma igen, menade tränaren Kent Göransson.

– De trodde att målvakten hade bollen, men det ligger helt fri för jag ser ju den, fortsatte Kent.

Robin Westergren var lika frågande.

– Jag ser den perfekt där jag står, och domaren bredvid mig också. Det var domaren bakom målet som blåste bort det. Det kanske hade blivit skillnad, men vi ska kunna stänga ner matchen ändå, sa Westergren.

I stället reducerade John Hellman till 2–3 och den tredje perioden vann Lindås med 2–1, trots att Mattias Kongstads 4–3 såg ut att skicka Warberg till nästa kval mot Djurgården.

MEN I STÄLLET rasade man ihop.

– Jag har inte något jättebra svar utan kan bara spekulera. Vi sätter inte våra chanser, sa Robin Westergren och syftade på hela kvalserien.

– i dag var vi förtjänta att vinna, men deras målvakt var fantastisk, sa Kent Göransson.

Kommer du att fortsätta?

– Det hoppas jag.

Med facit i hand, skulle ni inte ha valt ett annat lag i kvalet?

– Vi hade inte fått det lättare mot Karlstad och vi måste göra ett val, då får man tro på vad som passar bäst. Ser man på den där 5–11-förlusten mot Lindås är det en viss skillnad nu. Hur ser du på säsongen?

– Vi blev tippade fyra till sexa och vinner serien. Vad fan kan man begära? Att vi ska sopa banan av Lindås som har ett lag med så många rutinerade spelare?

Warberg IC som gammal storklubb har höga förväntnin­gar på sig att gå upp igen. Folk stirrar sig blinda på namnet medgav Göransson.

– Det är klart de gör, men så fungerar det inte riktigt.

Robin Westergren sa att han känt en press ända sen han kom till Warberg IC.

– Pressen utifrån kanske man inte levt upp till, men vi sätter otroligt hög press på oss själva också. Jag hoppas vi kan vända på det och ta det som tändvätska med alla som har höga förväntnin­gar på oss - tillsamman­s.

Rutinerade Martin Emanuelsso­n kom in på ett bananskal, men uppdraget misslyckad­es.

– Spelar ingen roll om det är Smfinal eller kval. Det är små marginaler och något lag måste vinna. Denna gången var det Lindås tur. Fortsätter du?

– Det var meningen att det skulle bli en match, men det blev fler. Jag älskar innebandy, men om jag spelar här eller någon annanstans det vet jag inte.

 ??  ?? DEPPIGT VÄRRE. Lindås-fostrade Filip Kalentun tröstades av tidigare lagkamrate­r efter att hans Warberg IC förlorat v
DEPPIGT VÄRRE. Lindås-fostrade Filip Kalentun tröstades av tidigare lagkamrate­r efter att hans Warberg IC förlorat v
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? DEPPIGT VÄRRE. Warbergs center Alexander Andersson knäpper händerna och tittar ner i marken efter 4-5 i sudden mot Lindås.
Bild: KRISTER ANDERSSON DEPPIGT VÄRRE. Warbergs center Alexander Andersson knäpper händerna och tittar ner i marken efter 4-5 i sudden mot Lindås.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden