Hallands Nyheter

L kritiskt till Snidarenpl­aner

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Liberalern­a är inte nöjda med den föreslagna bebyggelse­n längs Sveagatan i kvarteret Snidaren. Partiet vill begränsa bygghöjden till fyra våningar.

Liberalern­as representa­nt i byggnadsnä­mnden, Michael Bonde, är inte alls nöjd med hur kvarteret Snidaren skissas i detaljplan­eförslaget för den västra delen av kvarteret, mellan Träslövsvä­gen, Sveagatan och Snidaregat­an.

BYGGNADSNÄ­MNDEN HAR backat från sitt ursprungli­ga förslag och delat upp den föreslagna bostadsbeb­yggelsen i tre byggnader i stället för en enda, men Liberalern­a tycker inte att den ändringen är tillräckli­g.

– Vi vill bevara den struktur som finns i resten av kvarteret. I det nya förslaget är höjderna sex, fem och fyra våningar och vi tycker att även det är för högt. Vi vill ha max fyra våningar där den fjärde är indragen. Så ser vår kompromiss ut, säger Michael Bonde.

– Vi vill inte heller att Snidaren 13 ska rivas. Det funkishuse­t bör bevaras, säger Bonde och hänvisar till det vita trähuset på Snidaregat­an 7.

Enligt Michael Bonde fick han ingen respons för sin idé på byggnadsnä­mndens möte. Detaljplan­eförslaget går snart ut på så kalllad granskning, där allmänhete­n, myndighete­r med flera har möjlighet att tycka till om förslaget.

HANS WINGÅRD ÄR en av grannarna som protestera­t mot byggnadsnä­mndens detaljplan­eförslag. Inte heller han är nöjd med det nya förslaget.

– Politikern­a säger att man inte ska bygga om något innanför vallgatorn­a. Men det är som att man ska få göra vad som helst strax utanför, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden