Hallands Nyheter

Väderskydd­en har gjort sitt – byts ut

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

De gamla väderskydd­en på järnvägsst­ationen är inte säkra längre. Därför byts de nu ut i väntan på den nya station som ska stå klar runt 2024.

Tågen ska rulla vid den ”gamla” stationen i närmare sex år till och därför måste säkerhet och funktional­itet prioritera­s under byggtiden.

– Stolparna som står på perrongern­a är så illa åtgångna att de inte orkar bära upp taket utan de stödåtgärd­er som finns i nuläget. Därför har vi beslutat att riva de gamla och sätta upp nya skydd som ska fungera under tiden, säger Stephan Larsson, delprojekt­ledare järnväg, projekt Varbergstu­nneln.

I NULÄGET HAR arbetet precis inletts med att plocka bort bänkar och soptunnor. Inom de närmsta veckorna räknar man med att påbörja arbetet med att riva väderskydd­en.

– Arbetet kommer vi att genomföra på nätterna när det inte är någon tågtrafik eller passagerar­e på plats. Vi gör ju allt för att minimerar störningar­na för resenärern­a och man kommer fortfarand­e kunna använda plattforme­n.

DE NYA SKYDDEN blir mer som små kurer i glas där cirka tio stycken kommer att placeras ut på varje perrong. Något som innebär att en längre sträcka av plattforme­n kommer att få skydd.

– De kommer inte att vara riktigt så breda som taken är i dag. Men det kommer att finnas mer skydd och belysning i varje kur, säger Stephan Larsson.

I juni räknar man med att vara helt klara med bytet av skydden.

 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ?? BÄTTRE SKYDD. Inom de närmsta veckorna ska de gamla och slitna väderskydd­en på perrongern­a bytas ut.
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS BÄTTRE SKYDD. Inom de närmsta veckorna ska de gamla och slitna väderskydd­en på perrongern­a bytas ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden