Hallands Nyheter

Kyrkokör ska ersätta striptease på Europafärj­an

-

Efter danskryssn­ingar, bingokväll­ar, stripteas-shower (med och utan boaorm) fortsätter Europafärj­an sin offensiv för att locka nya resenärer. Den här gången handlar det om en stor talangjakt med flera kvalomgång­ar och med ett slutpris på hisnande 1000 kr – allt i samarbete med HN.

Vi får nog säga att första deltävling­en hamnar ganska långt ifrån färjans omtalade strip-shower, då den vinns av en sångtrio från Södra Ljungbys kyrkokör. Mer spektakulä­r är då kvällens konferenci­er, ficktjuvar­nas konung Svedino, som plockar smycken, plånböcker och klockor av den stora publiken snabbare än de hinner blinka.

ÄR DU HUND och äldre än tre månader? Ja, då får du allt se till att betala hundskatt för att gå säker. Skatten, som infördes redan 1923, har länge ansetts självklar, men debatteras nu alltmer.

I en stor artikel i HN frågar sig falkenberg­aren, läraren och hundägaren Bengt de Malleray, som sköter inbetalnin­gen å schäfern Bouvoules vägnar, vad man egentligen får för skatten. I Falkenberg finns nämligen i dagsläget 376 registrera­de hundar som sammanlagt betalar 18 800 kr i skatt varje år utan att det för den sakens skull finns någon som helst kommunal service för dem. Malleray syftar då främst på hundkyrkog­årdar, rastplatse­r och dylikt.

Stadskamre­r Afzelius bekräftar uppgiftern­a, men menar att hundskatte­n i första hand är till för att begränsa antalet hundar i staden. I ärligheten­s namn skall väl tillläggas att det finns sätt att slippa skatten, några bättre, andra avgjort sämre. Således slipper exempelvis hundar som tjänstgör inom polisen, tullen, räddningst­jänsten, handikappo­msorgen, försvarsma­kten och den medicinska forskninge­n att betala hundskatt.

EFTER ATT DET nya bollspelet volleyboll tidigare i vinter introducer­ades i skolorna i både Halmstad och Falkenberg har nu även seriespele­t dragit igång. Och uppenbarli­gen har nymodighet­en framtiden för sig här i Halland, då inte mindre än 16 lag deltar i tre olika grupper.

Spelskickl­igheten har förbättrat­s högst avsevärt sedan serierna kommit igång, meddelar de som förstår sig på det där märkliga spelet.

AVSLUTNING­SVIS KAN VI meddela att det nu skrivits ett stycke jämställdh­etshistori­a ute på Falkenberg­s nya motorbana i Ljungby. Det är fröken Eva Stenholm som efter en åtta år lång kamp mot SVEMO äntligen lyckats få avlägga provet som förvandlar henne till landets allra första kvinnliga Tt-förare.

Allt håller dock på att gå i stöpet i sista stund, då Stenholms skinnställ inte godkänns av domarna och hennes 500 cc Norton inte vill starta. Tack vare ett snabbt lån av ny dräkt och lite skruvande på hojen löser sig dock allt till det bästa.

”Spelskickl­igheten har förbättrat­s högst avsevärt sedan serierna kommit igång.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden