Hallands Nyheter

Det är ju faktiskt lite smurf-stämpel på Falkenberg i år

-

Två snabba mål gjorde att Ph-värdet på genrepet blev genomsurt för Falkenberg­s FF. Men jag såg ändå ett lag med större balans jämfört med om vi backar bandet - till innan veckan i Salou. Dessutom får man ju ta hänsyn till att det stod ”BK Häcken” på motståndar­nas tröjor.

Vad är det man säger? Ett dåligt genrep är lika med en lyckad premiär. Nåja, det var förstås svidande och inte alls roligt för FFF att förlora med 1-4 även om platsen var Bravida Arena på Hisingen och motståndet ett allsvenskt Häcken som visade att man kan anfalla på bred front när man vill.

Men FFF får ta med sig en del positivt. Till exempel att man hängde med och stod upp helt okej i 72 minuter. Och jag tycker Hasse Eklunds gäng kändes samlat och som sagt mer balanserat. Det var mer löpningar för kompisen och bollförand­e spelare hade ofta en, två ja till och med tre passningsa­lternativ. Att jämföra med hur det såg ut exempelvis mot Öis - mest plockepinn och långt ifrån synkade lagdelar.

FFF:S KANT MED Tobias Englund och Robin Östlind ser spännande ut. Det kan bli rena rama Formel 1 där om låt oss säga ett par veckor. Östlind skapar sina chanser och det känns bara som en tidsfråga innan det lossnar på allvar för nyförvärve­t från Östers IF.

”Det kan bli ett taktiskt kort att plocka fram ur rockärmen mot förväntade jättar i superettan”

Enock Kwakwa kändes spelsugen och inspirerad i sin comeback. Det är ju faktiskt lite smurf-stämpel på FFF den här säsongen. Visst innehåller laget några större pjäser som Erik Zetterberg, Erik Pärsson, Per Karlsson och Tobias Karlsson, men man är överprocen­tiga i lite kortare, kvickare och tekniska spelare - även om det självklart är monumental­t fel och orättvist att jämföra gänget med FC Barcelona.

Hasse Eklund muttrade lite över att man i genrepet, på grund av sjukdomar på Kalle Söderström och Edi Sylisufaj, inte kunde mönstra en klassisk 4-4-2:a.

JAG TYCKER ÄNDÅ, om vi suddar ut den 73:e minuten, att de mer tillbakadr­agna gungande sättet kändes bra att få testa. Det kan bli ett taktiskt kort att plocka fram ur rockärmen mot förväntade jättar i superettan som till exempel favoriten Helsingbor­gs IF och bollskickl­iga Örgryte IS.

Att tråka ut en motståndar­e är kanske inte FFF:S melodi, men för att vinna en viss typ av matcher krävs det att man har den egenskapen. Kanske kan man sätta upp ett delmål: ”vi ska släppa in minst antal mål i serien”. Där har man i alla fall en bra grund och trygghet att stå på. Hampus Nilsson var strålande redan i fjol.

Jag har på känn att målvakten kan ta ännu ett kliv. Om han inte redan har gjort det. Det var inga dåliga projektile­r som Paulinho & co frestade honom med. Men har var där och såg definitivt till att siffrorna hölls nere. Lika svettigt tror jag inte han får i premiären mot nykomlinge­n Landskrona Bois. Men man ska aldrig säga aldrig. För att använda den gamla slitna klyschan - en premiär är alltid en premiär. Men sen finns ju en varningstr­iangel. Med tanke på vintern som varit är nog naturgräsp­lanerna så här års ganska vanskliga och inte lika pålitliga - som Hampus Nilsson själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden