Hallands Nyheter

P till Zara Larsson

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

ett större känslospek­tra. Det är helt priceless när de säger att låtarna har hjälpt dem genom någonting.

JULIE BERGAN VÄXTE upp i en musikalisk familj, där sångstunde­r vid pianot blev ett vanligt sätt att umgås. När hon var elva år beslutade hon sig för att bli artist, och efter genombrott­et har hon kallats för Norges svar på Zara Larsson.

– Det tar jag som en stor komplimang, jag tycker att hon är bra och jag ser upp till henne. Hur stor är du i Sverige?

– Jag har spelat här en del, men det är främst Arigato som folk känner till. När jag har spelat låten på festivaler säger folk “ja, det är ju hon!”, berättar Julie Bergan

JUST NU VARVAR hon Alan Walkers * Julie Bergan är 23 år gammal och slog igenom 2016 med låten Arigato. Låten vann en norsk grammis året därpå.

* 2017 uppträdde hon på över 30 festivaler i Skandinavi­en och Storbritan­nien.

* Den nya låten Guilt trip strömmades 750 000 gånger under den första veckan och sammanlagt har Julie Bergan 150 miljoner strömninga­r på Spotify.

* Julie Bergans debutalbum heter Turn on the lights. Europaturn­é med egna konserter i Norge, och i framtiden vill hon fortsätta synas utanför hemlandet.

– Jag vill släppa mer musik, jag vill resa och turnera utanför Skandinavi­en. Jag vill skriva mer musik och hoppas att jag får lika mycket glädje av det som jag har idag. Ledorden är hårt arbete. – Jag tror att det handlar om att ha en bra arbetsmora­l, att man inte låter motgångar stoppa en, utan inspireras till att göra någonting bättre. Det är mycket mer jobb som ligger bakom en artistkarr­iär än vad man tror.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ??
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden