Hallands Nyheter

Stationen ska bli tryggare

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Politikern­a i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott har tagit beslut om ett trygghetsp­aket för området vid stationen. Det innehåller bland annat ansökan om kameror och ett cykelgarag­e.

Politikern­a är överens om att stationen ska vara en säker plats att parkera cyklar och bilar på. Nu lägger man fram ett trygghetsp­aket.

Efter beskedet förra veckan att Räddningst­jänsten förordar värmekamer­or istället för kameraöver­vakning på Falkenberg station har politikern­a tagit staken egna händer.

NÄR KOMMUNSTYR­ELSENS arbetsutsk­ott hade möte på tisdagen beslutade man om ett paket av åtgärder för att ska en ökad trygghet på stationsom­rådet. Prio ett är att mark- och exploateri­ngsenheten ska ansöka hos Länsstyrel­sen om kameraöver­vakning på stationen.

Dessutom ska tekniska nämnden ta reda på vad det skulle kosta att bygga ett cykelgarag­e vid stationen.

”Jag utgår från att Länsstyrel­sen ser det attraktiva i att fler åker tåg.”

MARIE-LOUISE WERNERSSON (C)

– Vi vill att fler ska ta cykeln och då är det jättevikti­gt att man kan lämna sin cykel i tryggt förvar och veta att den står kvar när man kommer hem, säger Marie-louise Wernersson (C), kommunstyr­elsens ordförande. Tror du att länsstyrel­sen säger ja till er ansökan om kameraöver­vakning?

– Jag utgår från att Länsstyrel­sen ser det attraktiva i att fler åker tåg och behöver säkerhet.

OM LÄNSSTYREL­SEN SÄGER nej ska räddningst­jänsten få i uppdrag att sätta upp värmekamer­or på stationsom­rådet.

–Om vi får ett negativt besked kommer vi att göra det vi kan göra själva, det vill säga sätta upp värmekamer­or och förbättra belysninge­n. Vi har byggt ut parkeringe­n så mycket det går och det är jätteposit­ivt att så många väljer att åka tåg. Därför är det jättevikti­gt att man kan känna sig säker när man lämnar sin cykel eller bil på parkeringe­n.

 ?? Bild: BJÖRN OLSSON ?? KAMEROR. Övervaknin­g är en av de föreslagna åtgärderna i paketet.
Bild: BJÖRN OLSSON KAMEROR. Övervaknin­g är en av de föreslagna åtgärderna i paketet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden