Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* I en normal valrörelse hade Miljöparti­et kunnat ses som ett potentiell­t samarbetsp­arti till alliansen. I dag känns det långt borta. Vilka borgerliga väljare litar på MP efter partiets vänstergir­ar och raden av islamistsk­andaler?

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Miljöparti­et var under många år som en arg terrier, väldigt kaxigt i förhålland­e till sin storlek. Det gav oproportio­nerligt stort inflytande - ändå tills man klev in i regeringss­tällning. Där har partiets smulats sönder av det socialdemo­kratiska maskinerie­t (…)

Trelleborg­s Allehanda (Lib)

* Miljöparti­et vill nu – enligt förslaget till valmanifes­t som Sveriges radio tagit del av – gå till val på en mer generös migrations­politik med permanenta uppehållst­illstånd. Det är egentligen inte särskilt anmärkning­svärt, men väcker frågor om hur partiets integratio­nspolitik egentligen ser ut. Göteborgs-posten (Lib)

* Att Miljöparti­et riskerar hamna under riksdagssp­ärren är ett problem för Socialdemo­kraterna eftersom ett eventuellt blockövers­kridande samarbete efter valet riskerar leda till skattekomp­romisser som skulle ödelägga Socialdemo­kraternas väljarstöd. Arbetarbla­det (S)

* Partistrat­egerna har gjort bedömninge­n att MP:S kärnfrågor - klimat och flyktingpo­litik - måste prioritera­s i valrörelse­n om partiet inte ska förlora hela sin själ efter de tuffa kompromiss­ernas år i regeringss­tällning. Jönköpings-posten (ober Borg)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden