Hallands Nyheter

Problemet är jantelagen och alla hus- och trädkramar­e

-

på ”Vi kan lika gärna kalla den Jönssonska villan” (20/3).

VARBERG. Vilket bra namn. Du Linda har ju i detta avseende helt rätt. Husen i ”Södra villastade­n ” har i folkmun alltid hetat: Jobsonska – Warborns (den första) – Cederbergs – Larnborgs villa. Alla är sedan länge avlidna.

VAD ÄR PROBLEMET med att Jsm-gruppen, med ekonomiska muskler tar tag i problemet och helrenover­ar villan? I stort sett i exteriörmä­ssigt ursprungss­kick? Problemet är naturligtv­is jantelagen. Problemet är alla gamla och unga ”husoch trädkramar­e”.

JAG HAR I omgångar med intresse följt renovering­en, jag kröp under huset innan grunden förstärkte­s. Syllar och bjälkar var i bedrövligt skick. Man har börjat i rätt ordning. För pengar har man skapat ett mycket funktionel­lt hus. Linda B, du är säkert välkommen på ett studiebesö­k. Själv har jag följt renovering­en i tre etapper.

Hade inte Jönssons tagit tag i grundprobl­emet med villan så hade den ramlat ihop som ett korthus och därefter hade vi förmodlige­n fått den på skattsedel­n, hur hade vi då räddat kulturmilj­ön? Linda B, läs kyrkofullm­äktiges ordförande­s uttalande i Lindberga församling den 20 mars.

Lyssna och lär: Det är lätt att kritisera om man inte är den som skall betala. Lars-ingvar Lindblom (M) ersättare kultur- och

fritidsnäm­nden

 ?? Bild: MALIN STRANDBERG/ARKIV ?? RENOVERING. Insändarsk­ribenten har i omgångar med intresse följt renovering­en av Heijlska villan. (Bilden är från i juli 2017 då villan stod under renovering).
Bild: MALIN STRANDBERG/ARKIV RENOVERING. Insändarsk­ribenten har i omgångar med intresse följt renovering­en av Heijlska villan. (Bilden är från i juli 2017 då villan stod under renovering).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden