Hallands Nyheter

Påskvädret bjuder på sol och plusgrader

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Veckan inleddes med snö men kommer att sluta i solsken. Men fortfarand­e lyser våren med sin frånvaro.

Det rejäla snöfallet som föll över länet i går överraskad­e nog de flesta hallänning­ar och inte gjorde det att vårens intåg kändes närmare. Men det kraftiga snöfallet gjorde ett kort besök och redan i dag tittar solen fram.

– Hur lång tid det tar för snön att smälta kan jag inte säga, det är fortfarand­e minusgrade­r på nätterna så det kan frysa på och bli halt, säger Ingrid Eronn, meteorolog på Foreca.

Närmare påsk kan vi räkna med att långhelgen inleds med något kallare väder.

– På torsdag passerar ett lågtryck och det blir molnigt. I södra Halland kan det komma lite snö och det blir ett par plusgrader, säger Ingrid Eronn.

Därefter kan hallänning­arna få njuta av sol och iallafall några grader ovanför strecket.

– Fredag, lördag och söndag blir det soligt med svaga vindar. Temperatur­en håller sig mellan två och sex plusgrader så det kan bli en fin påsk.

När våren på riktigt kommer till Halland kan Ingrid Eronn inte svara på.

– Nej, det tänker jag inte säga någonting om, men jag ser ingen vårvärme de närmsta tio dagarna framåt, säger hon. Är våren ovanligt sen i år?

– Ja, det är den. Vårens normala ankomst i Halland brukar vara i början av mars. För att det ska bli meteorolog­isk vår måste dygnstempe­raturen vara över noll grader sju dagar i sträck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden