Hallands Nyheter

Falkenberg­are ny ordförande i SSU

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Aida Birinxhiku är ny ordförande för SSU Halland. ”Det är utveckland­e att gå utanför sin bekvämligh­etszon”.

Aida Birinxhiku är 18 år. När hon började på Falkenberg gymnasiesk­ola väcktes intresset för politik.

– Jag har haft ett intresse för samhället så länge jag kan minnas, men när jag började på gymnasiet fick jag upp ögonen för politiken. SD:S framgång var alarmerand­e och jag kände att jag var tvungen att engagera mig. Jag undersökte de olika partierna och kom fram till att jag var närmast Socialdemo­kraterna. Jag gick med i SSU för att jag kände att jag ville påverka på riktigt.

AIDA BIRINXHIKU TOG snabbt på sig olika uppdrag inom SSU, hon höll möten och kurser och blev studieleda­re i Falkenberg och därefter för hela Halland.

–Jag blev väldigt väl mottagen i SSU och jag tror att man såg min potential och att jag passade för rörelsen.

NU ÄR AIDA Birinxhiku ordförande för SSU Halland.

– Det känns spännande och kul. Jag tycker om utmaningar.

Aida Birinxhiku­s föräldrar kom till Falkenberg från Kosovo 1998. Året därpå föddes Aida. Hon läser samhäll/samhäll på Falkenberg­s gymnasiesk­ola och tänker satsa på juridikstu­dier. Hon hoppas att ungdomar ska få upp ögonen för politiken.

–Unga människor saknar ofta förtroende för politiker, men de är intressera­de av samhällsfr­ågor. Att så få engagerar sig är en oroande utveckling som kan leda till en nedrustnin­g av demokratin. Jag vill visa att man kan göra skillnad, man måste inte vara statsminis­ter för att kunna förändra.

 ?? Bild: LENA LYXELL ?? SKILLNAD. ”Jag vill visa att man kan göra skillnad, man måste inte vara statsminis­ter för att kunna förändra,” säger SSU Hallands nya ordförande Aida Birinxhiku.
Bild: LENA LYXELL SKILLNAD. ”Jag vill visa att man kan göra skillnad, man måste inte vara statsminis­ter för att kunna förändra,” säger SSU Hallands nya ordförande Aida Birinxhiku.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden