Hallands Nyheter

Dödsfall utreds vidare

- JENNIE PERSSON

Snart får polisen svar från laboratori­eresultate­n angående dödsfallet av Anna Spång-lyng.

Två dödsfall i Falkenberg har väckt stor uppmärksam­het och kritiska röster har riktats mot polisens sätt att hantera fallen. Det gäller fallet med Robin Nilsson som hittades död i Ullared 2016 samt ärendet med Anna Spång-lyng som samma år hittades död på Gits Gård utanför Falkenberg. Båda fallen ligger seden en tid tillbaka på polisens regionala utrednings­enhet.

– Vår regionpoli­schef har tagit beslutet att genomlysa några fall i Halland, säger förundersö­kningsleda­re Urban Svahn.

När det handlar om fallet med Anna Spång-lyng, inväntar polisen laboratori­eresultat samt håller en del förhör. Går det att säga om det lutar åt att det var en olycka eller om det ligger ett brott bakom?

– Det vore lite förhastat av mig att säga någonting om det, jag vill ha alla papper på bordet först.

Vad det gäller utredninge­n kring Robin Nilsson har polisen inte kommit lika långt.

– Vi är i inläsnings­stadiet och tittar igenom handlingar och är på platsen och kollar, säger Urban Svahn. Kommunen har tagit fram ett förslag till fördjupad översiktsp­lan (FÖP) för norra och södra kusten i Falkenberg­s kommun. Detta är ute på

Förslaget är en omarbetad version av det tredje förslaget som var ute på utställnin­g under hösten 2017. Huvudsyfte­t med den fördjupade översiktsp­lanen är att kunna utveckla kusten samtidigt som dess kvaliteter bibehålls. Handlingar­na finns att se i Stadshuset, på Falkenberg­s bibliotek, och på kommun.falkenberg.se

Eventuella synpunkter kan skickas via e-post: plan@falkenberg.se eller till adress: Falkenberg­s kommun, Planenhete­n, 311 80 Falkenberg, eller via svarsformu­lär på hemsidan kommun.falkenberg.se/kustutveck­ling. Synpunkter ska vara inskickade Om du äger en fastighet i det berörda området för översiktsp­lanen ange gärna din fastighets­beteckning alternativ­t adress.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden