Hallands Nyheter

Mål av Andersson i Nhl-debuten

- TT

Svenske Jvm-stjärnan Lias Andersson gjorde mål i sin första Nhl-match, när New York Rangers mötte Washington. Matchen slutade dock med en 2–4-förlust förbortala­get.

– Det är alltid kul att göra mål, och framför allt i sin första Nhlmatch, det var kul, säger Andersson till reportrar efter matchen.

Anderssons mål blev Rangers första efter att motståndar­laget gjort fyra mål på 14 minuter i första perioden. Jimmy Vesey levererade en snygg passning till svensken efter en åkning bakom motståndar­målet och Andersson, som fanns framför målet, kunde peta in pucken bakom Philipp Grubauer i andra periodens 13:e minut.

ANDERSSONS FAMILJ SOM fanns på plats i arenan jublade tillsamman­s med andra fans på läktaren efter målet.

– Jag har kollat på några matcher här i (Madison square) garden så jag visste att det skulle vara bra stämning. Och jag har spelat några försäsongs­matcher så jag känner många av killarna. De har tagit hand om mig bra, så det var lätt att spela.

Det tog ett tag att komma in i spelet, säger 19-åringen efter matchen.

– Vi spelade mot ett av världens bästa lag i dag. Det var tufft i början men jag tycker att jag spelade bra i andra och tredje, det kändes bra.

Anderson, som draftades 2017, blev uppkallad från Rangers farmarlag under söndagen. Även tjeckiske rookien Filip Chytil, som spelade sin tredje Nhl-match, fick sin första poäng i och med en assist till Mats Zuccarello, som gjorde målets andra mål.

LIAS ANDERSSON VAR Juniorkron­ornas lagkapten under JVM, där Sverige tog hem silvret.

Washington­s Nicklas Bäckström gjorde två assist i första perioden.

 ?? Bild: JULIE JACOBSON ?? MÅLSKYTT DIREKT. New York Rangers Lias Andersson gjorde mål i sin allra första Nhl-match.
Bild: JULIE JACOBSON MÅLSKYTT DIREKT. New York Rangers Lias Andersson gjorde mål i sin allra första Nhl-match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden