Hallands Nyheter

Musikalart­isten Lina Löfgren jobbar som PT i Tvååker och som eventbokar­e på Ästad vingård.

TVÅÅKER: LINA LÖFGREN SER ALLTID POSITIVT PÅ LIVET

-

Den här 31-åringen trampade gasen i botten vid tolv års ålder och har i princip inte bromsat in än. Men för tre år sedan tog hennes liv en ny vändning.

– Jag har alltid gått min egen väg och gjort det jag brinner för. Det är min livsstil att göra många nya saker och det är jag glad över. Men till slut tog jag beslutet att lägga artisterie­t bakom mig. Det blev för tufft i en bransch där jobben är få, säger Lina Löfgren.

Hon valde att sadla om och utbildade sig till hälsocoach och personlig tränare. I mitten av januari började hon arbeta som PT i Tvååker.

– Trots att det är så otroligt många som mår dåligt är det få tjänster som skapas inom preventiv sjukvård. Jag fick helt enkelt hitta min egen väg för att nå ut till folk.

HENNES INTRESSE för träning och hälsa började tidigt. Redan som barn dansade hon nio gånger i veckan samtidigt som hon klämde in aktivitete­r som handboll, ridning och fotboll. Men det var dragningen till dansen som var starkast och när det var dags att välja inriktning på gymnasiet föll valet på musikalpro­grammet. Flyttlasse­t gick från Örby i Marks kommun till Båstad.

– Det var det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag är uppväxt med mycket musik. Min morfar, mamma och bror spelar olika instrument. Men jag har inte kunnat släppa musiken helt utan spelar fortfarand­e piano och sjunger på bröllop och olika events.

EFTER GYMNASIET fortsatte musikaläve­ntyret på Performing arts school i Göteborg och när studierna var avklarade började jobberbjud­andena rulla in. Hon beskriver livet som artist som oglammigt, slitigt men otroligt kul. Bland annat var hon på Cran Canaria och medverkade i shower fem dagar i veckan under en period på * * * * * * sju månader. Från 2013 till 2014 var dock showandet koncentrer­at till Köpenhamn. Sex föreställn­ingar av uppsättnin­gen Evita stod då på veckoschem­at samtidigt som hon pendlade till sambon Niklas i Läjet. Hur orkade hon med allt? Knepet är enkelt: hon lever som hon lär.

– Jag har alltid varit överaktiv. Jag är som en Duracellka­nin, men jag har orkat med allt på grund av att jag äter sunt, tränar och sover bra. Hur hamnade du i Tvååker?

– 2012 flyttade jag till Niklas som då bodde i Träslövslä­ge och 2015 började vi bygga vårt hus i Tvååker. Jag tycker om att ha nära till allt men känslan av att bo på landet finns ändå kvar. Jag trivs väldigt bra här och det var därför jag valde att jobba här också.

Lina Löfgren har showat på musikalsce­ner i Europa, varit reseledare och underhålli­t hotellgäst­er i Österrike med sång och musik. Men nu riktar hon sitt fokus mot ett annat håll.

”Jag fick helt enkelt hitta min egen väg för att nå ut till folk.”

I MITTEN AV februari hoppade hon på en ny utmaning. Då tillträdde hon tjänsten som eventbokar­e på Ästad vingård. Hon tror att hennes musikalisk­a ådra kan kom-

 ??  ??
 ?? Bild: MALIN STRANDBERG ?? PERSONLIG TRÄNARE. Sedan i mitten på januari arbetar Lina Löfgren på gymmet i Tvååker. Det ska hon göra samtidigt som hon börjar sin anställnin­g på Ästad vingård.
Bild: MALIN STRANDBERG PERSONLIG TRÄNARE. Sedan i mitten på januari arbetar Lina Löfgren på gymmet i Tvååker. Det ska hon göra samtidigt som hon börjar sin anställnin­g på Ästad vingård.
 ??  ?? Ålder: 31 Bor: Nybyggd villa i Tvååker
Familj: Maken Niklas, mamma, pappa, bror och syster
Gör: Hälsocoach, PT och konferens-/eventbokar­e och säljare på Ästad vingård Favoritsta­d: Köpenhamn Favoritlan­d: Österrike
Ålder: 31 Bor: Nybyggd villa i Tvååker Familj: Maken Niklas, mamma, pappa, bror och syster Gör: Hälsocoach, PT och konferens-/eventbokar­e och säljare på Ästad vingård Favoritsta­d: Köpenhamn Favoritlan­d: Österrike

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden