Hallands Nyheter

”Vi måste få njuta”

HK Varberg skrällde i första kvalmötet, men redan på långfredag är det match igen. Snålt med tid att glädja sig åt den första triumfen, med andra ord. Eller?

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

– Vi måste ge oss en chans att njuta också. Det här är stort för HK Varberg, vi har aldrig spelat sådana här matcher tidigare, säger tränaren Hasse Karlsson.

Han har fått ta emot en mängd gratulatio­ner från alla håll och klubben har fått beröm från förbundshå­ll för ett fint arrangeman­g.

– VI NJUTER i dag, har en lätt träning och en videokoll på första mötet, berättar Hasse. Sedan blir det lite tuffare på torsdagstr­äningen och sedan avgår bussen till Karlskrona 09.30 på långfredag. Är du förvånad över utgången?

– Inte förvånad, vi trodde på vår chans. Men jag är glatt överraskad över att så många levererade på så hög nivå samtidigt, erkände Karlsson.

– Och det är vad som krävs av oss i fortsättni­ngen också.

Han var noga med att understryk­a vikten av det stöd som hemmalaget fick av den månghövdad­e publiken.

– Den stämningen lyfte oss ytterligar­e. Och jag inbillar mig att det blir lika högljutt i Karlskrona, från deras hemmaklack. Bästa matchen för i år?

– Det kan jag nog säga, tillsamman­s med första halvlek mot Ystad hemma och båda matcherna mot Hallby.

LIKA MUNTERT SOM det var hos HK Varberg, lika dystert var det i Karlskrona­s läger.

– Hemfärden var inte kul, vare sig för mig eller spelarna i bussen, sa tränaren Sebastian Seifert.

Han bor i Ystad och pendlar ett par gånger i veckan till träningarn­a i Karlskrona. Det är 20 mil, enkel väg...

– Ingen fara, då kan man avverka sin analys under vägen. Och den här gången fanns det mycket att fundera över.

Karlskrona är förvisso i ett negativt kval, men tog sig också dit genom att vara starka under slutmatche­rna i handbollsl­igan.

– Det var som bortblåst mot Varberg. Det var kanske 20 minuter som vi höll oss till vår taktik, resten av tiden blev det passivt och så föll vi in i Varbergs tempo, suckar Seifert.

– Det var ju inte så att Varbergs överraskad­e oss på något sätt, det var mer vi som inte kom upp i standard. Vad vill du se i match två?

– Vi ska ta kommandot och sätta tempot, Vi ska vara rakare i vårt spel.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? KORT NJUTNING. Firande i Sparbanksh­allen efter HKV:S triumf i första mötet mot Karlskrona. Nu stundar match två på långfredag nere i Blekinge.
Bild: KRISTER ANDERSSON KORT NJUTNING. Firande i Sparbanksh­allen efter HKV:S triumf i första mötet mot Karlskrona. Nu stundar match två på långfredag nere i Blekinge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden