Hallands Nyheter

HK Varberg förlorade en stökig bortamatch mot Karlskrona. Nu står det 1–1 i kvalserien.

I en gruffig match som resulterad­e i tolv utvisnings­minuter för Varberg kunde Karlskrona utjämna till 1-1 i matchserie­n.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 52 44 christophe­r.vallerius@hn.se

HIF KARLSKRONA 32 HK VARBERG 25 (14-10)

Precis som i Sparbanksh­allen senast var det bra tryck på läktarna när det var dags för andra kvalmatche­n mellan HIF Karlskrona och HK Varberg. Tyvärr var det även från läktarplat­s som skyttekung­en Filip Berentsen fick följa slutskedet av matchen. Detta sedan han dragit på sig sin tredje utvisning tio minuter in i andra halvlek.

– JAG TYCKER det är tråkigt att det blir så lätta två-minutare i dag. Förra matchen kunde båda lagen köra mycket tuffare och det är svårt att vinna när man får så många mot sig, sa Filip Berentsen efteråt.

Annars var det ett Varberg som tog kommandot tidigt i matchen efter att man klarat av Karlskrona­s inledande offensiv. Gästerna ledde med två bollar i stöten fram till de sista 10 minuterna av första halvlek. Då stod Karlskrona för ett ordentligt ryck när 7–9 blev 14–10 till HIF sekunderna innan paus.

Även tränare Hans Karlsson var besviken på domarnivån som han upplevde som tuffare jämfört med sist.

– Vi tilläts spela mycket mer fysiskt sist och det känns verkligen att det är bortaplan för oss i dag. Dessutom gör vi en del missar under matchen och hade behövt sätta fler av bollarna.

Och så fick man då spela sista 20 minuterna utan sin bäste målskytt som efter att ha krockat i en närkamp fick syna det röda kortet.

– Jag tycker att vi skallar varandra och det känns inte som något som ska ge en tredje utvisning, sa Filip Berendsen.

Hans Karlsson var inne på samma spår.

– Där är en del felaktiga domslut men den köper jag inte och det ställer till det enormt mycket för oss. Samtidigt kämpar alla övriga på jättebra även om det är tungt just nu. Men vi får helt enkelt anpassa oss till domarnivån till nästa match.

NÄRMARE ÄN 24–21 kom inte Varberg innan matchen rann gästerna ur handen när Karlskrona kunde vinna med sju bollars marginal.

Carl Aronius i mål stod emot bra när han räddade två straffar tidigt i matchen och höll Varberg i ledning länge.

– Resultatet speglar inte matchen och jag tycker att de får göra lite enkla mål mot slutet. Sedan är de såklart bättre hemma och vi bränner lite för mycket chanser, sa målvakten efteråt.

NU VÄNTAR NÄRMARE två veckors uppehåll innan det är dags för nästa match, även den i Karlskrona, den 15 april.

– Vi åker härifrån med en bra känsla och nästa gång måste vi se till att göra jobbet i 60 minuter. Det är bara att bryta ihop och komma igen, sa Carl Aronius.

 ??  ?? HALLÅ ELLER? HK Varbergs Jonathan Lindberg var inte överens med domaren i den andra kvalmatche­n som hemmalaget Karlskrona vann.
HALLÅ ELLER? HK Varbergs Jonathan Lindberg var inte överens med domaren i den andra kvalmatche­n som hemmalaget Karlskrona vann.
 ?? Bild: SUVAD MRKONJIC ??
Bild: SUVAD MRKONJIC

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden