Hallands Nyheter

Räddningst­jänsten ska undersökas

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

En motion om en undersökni­ng av räddningst­jänstens organisati­on och effektivit­et fick bifall av politikern­a kommunfull­mäktige.

Opposition­srådet Per Svensson (S) hade lämnat in en motion om att kommunstyr­elsen ska tillsätta en utredning som ska undersöka vad räddningst­jänstens nya organisati­on inneburit för skyddet mot brand och olyckor i kommunen. Motionären ville också veta om den nuvarande organisati­onen är den mest effektiva när det gäller ekonomi och personal.

PER SVENSSON FICK gehör för sitt förslag vid kommunfull­mäktiges senaste sammanträd­e.

När kommunstyr­elsen hade motionen på sitt bord sa politikern­a nej till en undersökni­ng. Motivering­en var att MSB, Myndighete­n för samhällssk­ydd och beredskap och SKL, Sveriges kommuner och landsting, redan har undersökt flera olika parametrar som är kopplade till räddningst­jänsten i samtliga svenska kommuner. Därför sa kommunstyr­elsen att det inte fanns något behov av ytterligar­e en utredning eftersom allt material redan fanns.

NÄR MOTIONEN HAMNADE hos politikern­a i fullmäktig­e fick den ett positivt bemötande.

– Vi gör en granskning. Vi har ingenting att dölja, sa kommunråde­t Mari-louise Wernersson (C) på kommunfull­mäktiges möte.

Räddningst­jänsten i Falkenberg och Varberg drivs gemensamt i Räddningst­jänsten Väst sedan 2013.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? GEHÖR. Per Svensson (S), fick gehör för sin motion om en undersökni­ng av räddningst­jänstens organisati­on och effektivit­et.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV GEHÖR. Per Svensson (S), fick gehör för sin motion om en undersökni­ng av räddningst­jänstens organisati­on och effektivit­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden