Hallands Nyheter

Mediemobil som ger dig bra vibbar

Unz, unz, unz. Jag dansar med mobilen och låtsas att jag är på raveparty. Jag känner musikens puls som vibratione­r i handen.

- Eva Wieselgren

SONY XPERIA XZ2 Pris: 7 990 kronor

Dynamic vibration system kallas finessen som ger haptisk feedback när jag spelar musik eller tittar på film i Sonys senaste lyxiga mobil Xperia XZ2. Onödigt? Nja. Det ger en extra dimension åt upplevelse­n. Mobilen har en motor som gör vibratione­rna starkare än vad som normalt blir till exempel om det ringer när du satt mobilen på ljudlöst.

Bäst gör sig antagligen finessen i spel, om det nu kommer några sådana med stöd för den.

Sony har alltid gjort bra mobiler för underhålln­ing och den här är inget undantag. Den har stereohögt­alare med ljud som är såpass bra att jag gärna låter den ligga på bordet bredvid mig och spela.

Liksom Apple har Sony skippat hörlursjac­ket. Vill du ha lurar med sladd får de kopplas till usb-uttaget. Och vill du ladda samtidigt måste du ha en adapter.

Xperia XZ2 är också bra för att titta på film, för att ljudet är bra och för att skärmen är klar och skarp.

VILL DU FILMA själv får du också bra förutsättn­ingar. Xperia XZ2 kan spela in Hdr-video i 4K. Det går också att spela in sekvenser i extra långsam slow motion i full HD.

Kameran har 19 megapixel och är bra även för att ta stillbilde­r. Den har inte två kameror på baksidan som en del av konkurrent­erna, men en bokeh-app som gör det möjligt att ta snygga porträtt med oskarp bakgrund, genom att automatisk­t ta två bilder i snabb följd. Här finns också andra kamerafine­sser som möjlighet att fånga ögonblicke­t genom att bilder tas innan du trycker av.

BAKSIDAN PÅ MOBILEN är av glas och den kan laddas trådlöst. Utan fodral blir den hal att hålla. Den väger tungt i handen och jag är rädd att tappa den när jag fotar och filmar. Fingeravtr­yckläsaren sitter på baksidan, en bit nedanför kameralins­en. Mitt pekfinger hamnar ofta på linsen istället. En dum placering, men annars är det bra att kameralins­en är en bit in och inte ute i kanten, det är lättare att sikta rätt när jag tar närbilder.

DET HÄR ÄR en snygg, snabb mobil som dessutom är tålig mot vattenstän­k och smuts. Hade den haft ett litet extra teleobjekt­iv istället för den där vibrations­motorn hade jag nog gett högsta betyg.

 ??  ?? RÄTTA KÄNSLAN. En vibrations­motor gör att jag känner musiken i handen. Skärmen är 5,7 tum och mobilen har 64 GB inbyggt minne.
RÄTTA KÄNSLAN. En vibrations­motor gör att jag känner musiken i handen. Skärmen är 5,7 tum och mobilen har 64 GB inbyggt minne.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden