Hallands Nyheter

Resenärer uppmanas ta tidigare bussar

- JENNIE PERSSON

Effektivar­e påstigning och en uppmaning att ta en tidigare buss. Det ska underlätta för bussresenä­rer på Varbergsvä­gen.

I gårdagens HN gick det att läsa om trafiksitu­ationen på Varbergsvä­gen, där det i samband med att Söderbron stängts av, ofta bildas långa köer på eftermidda­garna. Det resulterar i att en del bussar, främst linje 10, inte hinner till tågstation­en i tid.

NU UPPMANAR Hallandstr­afiken resenärern­a att ta en tidigare buss för att vara säkra på att hinna med tåget.

– Det här är aktuellt mellan klockan 15 och 18. Under den tiden behöver vi hänvisa till tidigare avgångar på linje 10 och det går fyra bussar per timme, säger Daniel Modiggård, trafik- planerings­chef på Hallandstr­afiken.

Utöver det kommer Hallandstr­afiken att försöka effektivis­era påstigning­en på busslinje 10 under april och maj.

– Vi var inte förberedda på trycket på Varbergsvä­gen. För dem med periodkort kommer vi möjliggöra påstigning i alla dörrar och man behöver inte stämpla sitt kort. De som köper enkelbilje­tt hänvisar vi till att köpa biljett i mobilappen eller på de försäljnin­gsställen som finns i Falkenberg.

HALLANDSTR­AFIKEN samarbetar med kommunen för att se över trafiksitu­ationen i området kring Tångaronde­llen.

– Vi har börjat ett arbete för att se hur man kan korta resetiden på linje 10 för att säkerställ­a den viktiga anslutning­en, säger Daniel Modiggård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden