Hallands Nyheter

Besart Zeqiri har landat

Besart Zeqiri har tröttnat på att flytta runt. Närheten till familjen tog honom tillbaka till Halland. – Jag hade möjlighet att skriva på för flera Superettan­klubbar, säger Vinbergs nyförvärv.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Besart Zeqiri kom fram som en stor talang i Varbergs fotbollsli­v. Men det blev aldrig någon succé i hemstaden och efter spel i Söderettan med Trollhätta­n och Norrby hamnade Zeqiri i tyska Friedberg.

– När jag var i Tyskland så gick det jättebra, jag fick testa på att träna med Darmstadt. Under sommaren sa de ja och vi skulle börja förhandla, men då hade jag en far som var väldigt sjuk. Han var den som stöttade mig i alla år och har betytt så mycket för mig, säger Zeqiri.

Han funderade på att lägga av den sommaren och hösten, 2015. Men det blev spel 2016, i Motala.

– Min tjej bodde i Linköping då så det passade bra. Men ett halvår senare gick min pappa bort. Jag hade det svårt med all sorg och vi avslutade kontraktet.

ZEQIRI VILLE NU komma ännu närmare familjen och hamnade i Halmstad.

Förra säsongen spelade 26-åringen i Halmia, Vinbergs seriekonku­rrent.

– Klubben var bra och så, men det kändes som att jag stod still i min utveckling, det var ingen direkt konkurrens.

Faktum är att hans första match med Vinberg var i DM, mot just Halmia.

– Jag var kanske inte 100 just då, men det var en bra match och vi kunde ha vunnit. Det var kul att ha Ronny (Sabo) emot mig på min kant, vi är gamla polare. Jag fick käkat upp honom några gånger, han är ju lite av en lättviktar­e.

UNDER VINTERN HADE han kontakt med flera lag högre upp i seriesyste­met, bland annat sina gamla klubbar Varbergs Bois och Norrby.

– Bois erbjöd mig ett kontrakt, men jag kände att det var viktigare med speltid, säger Zeqiri. Vad fick dig att välja Vinberg?

– Jag träffade Micke (Svensson) och det kändes bra direkt. Det är viktigt för mig med en tränare som spelat högt upp, det inger respekt. Och när han sa att han ville använda mig som ”wingback” blev jag ännu mer sugen.

Nu ligger fokus på Vinberg även om Zeqiri medger att han är sugen på att åter testa lyckan utomlands.

– Min dröm är att komma utomlands igen så snart som möjligt. Jag har haft tur med skador i karriären så kroppen mår bra.

”Det var kul att ha Ronny (Sabo) emot mig på min kant, vi är gamla polare. Jag fick käkat upp honom några gånger, han är ju lite av en lättviktar­e.”

BESART ZEQIRI, om att möta Halmia i DM

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? VALDE VINBERG. Familjen fick komma i första hand därför valde Besart Zeqiri att spela för Vinbergs IF, trots anbud från flera klubbar högre upp i seriesyste­met.
Bild: MATTIAS NILSSON VALDE VINBERG. Familjen fick komma i första hand därför valde Besart Zeqiri att spela för Vinbergs IF, trots anbud från flera klubbar högre upp i seriesyste­met.
 ??  ?? PÅ BADHUSET. Besart Zeqiri är lärare i det civila och vi fångar honom på bild i receptione­n till badet på Halmstad arena.
PÅ BADHUSET. Besart Zeqiri är lärare i det civila och vi fångar honom på bild i receptione­n till badet på Halmstad arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden