Hallands Nyheter

Valdebatte­n brukar upprepa sig val efter val

-

VAL. Ja, vad får vi höra under valdebatte­n nu framöver? Det brukar ju handla om för höga kostnader, och att alla partier är bäst på att få ner arbetslösh­eten. När det gäller kostnader talas det ofta om skola, vård och bidrag. Skola och vård ger ju arbetstill­fällen och högre kvalitet i utbyte, så större satsningar där borde ju resultera i mindre arbetslösh­et. Och när det gäller bidragen så talas det bara om vissa bidrag, de som betalas ut till företag nämns inte även om det är de största summorna.

När det gäller barnomsorg­en i vårt samhälle så är väl Sverige ganska unikt mot våra grannlände­r, där det kan saknas förskolor, och barnen får ta med sig egen mat till skolan. Det är väl inte många som tänker på att Sverige är unikt med att servera mat till barnen i skolan. Det tycker vi är självklart, och vissa klagar på att barnen får för dålig mat. Hur har de det i våra grannlände­r? Och när det gäller våra minsta, så ska de stöpas i samma form, för att sedan som vuxna kunna vara initiativr­ika osv Ser vi på barnomsorg­en i Frankrike så börjar skolan vid tre års ålder, och föräldrarn­a lämnar barnen vid dörren som stängs framför deras näsa oavsett hur barnet skriker. Före det får föräldrarn­a klara barnomsorg­en själva. Egentligen tycker man väl att barnomsorg­en i Sverige kunde bli betydligt bättre då barnåren är det viktigaste för framtiden. Helst vill väl våra ledare att det bara ska finnas ett sätt att lösa detta med barnomsorg. Var finns alternativ­en?

De pengarna vi sparar in på viss personal leder ju till ökad arbetslösh­et och mindre köpkraft. Och det är väl viktigt att alla delar av samhället fungerar, inte bara att våra ledare har det bra.

Rune Jakobsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden