Hallands Nyheter

U19-landslagss­pelare klar för Warberg

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Lagbygget inför nästa säsong är i full gång för Warberg IC. I går presentera­des första nyförvärve­t: Oskar Block, närmast från RIG Umeå IBF.

18-årige Oskar Block tar till sommaren studenten från Riksinneba­ndygymnasi­et i Umeå. Därefter väntar flytt ner till Varberg och ett tvåårskont­rakt för Wic.

Han kommer alltså närmast från RIG Umeå som precis kvalificer­at sig till Allsvenska­n nästa säsong. Utöver det har Oskar även debuterat för det svenska U-19 landslaget och spelat för dem vid tre tillfällen.

Wic:s sportchef Kimmo Eskelinen är nöjd med första nyförvärve­t.

– Det är en av de mest lovande spelarna i den årskullen i hela Sverige skulle jag säga. Så självklart känns det väldigt bra att vi har fått honom till oss.

OSKAR BLOCK VAR nere och testade med laget för någon månad sedan och det klickade direkt.

– När han var här såg det oförskämt bra ut och många gånger när spelare kommer och testar kan det bli lite stelt men så var det inte alls, säger Kimmo och fortsätter:

– Vi får en offensiv pjäs som går att använda på fler positioner än som forward. Han är skicklig på att använda kroppen på rätt sätt. Det är oftast det som skiljer de bra spelarna från de riktigt bra.

NYFÖRVÄRVE­T SJÄLV SÄGER att han vill följa med Warberg på resan upp i SSL.

”Det ska bli oerhört spännande att ta steget över till Warberg kommande säsong! Det var inget lätt val, jag hade bra erbjudande­n från ett par Ssl-klubbar, men jag fick bäst intryck av just Warberg. I mina ögon är det en anrik, proffsig och mycket seriös klubb med tydliga ambitioner”, säger Oskar Block till klubbens hemsida.

 ?? Bild: PRIVAT ?? VÄRVAR UNGT. Oskar Block ansluter till sommaren.
Bild: PRIVAT VÄRVAR UNGT. Oskar Block ansluter till sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden