Hallands Nyheter

Ordet är fritt.

”Kul att ni stänger in oss boende på Fajans nu när Söderbron är avstängd.”

-

ULLARED. Det är uppenbart att miljö och hälsoskydd­snämnden i Falkenberg­s kommun silar mygg och sväljer elefanter då man ser sig nödsakade att med räddhåga på byråkratis­ka grunder reagera på de måttliga åtgärderna för att befrämja tillgängli­ghet och badtrivsel vid Musasjön i Ullared.

De utförda åtgärderna bestående av gång- och rullstolsv­äg med några badbryggor och en bastuflott­e torde inte vara störande på den omgivande natur och sjömiljön med hänsyn tagen till naturskydd i en alldaglig hävdvunnen badsjö.

Då man från ovan med argusögon riktade mot naturen och naturvärde­n slås man ofta av nämndens lättvindig­a ställnings­tagande då det gäller byggnadspl­aner och exploateri­ng av utbyggnads­omräden som föreskrive­r strand och naturskydd av unika känsliga miljöer.

Om vi till exempel enligt ovan återknyter till det stora djuret med fyra. ben och en läng näsa... och nämndens beslutsfäi­ghet till fromma för att skydda lommar och fiskgjusar i en stor fågelsjö i norra delen av kommunen.

Inom sjöreserva­tet äger utan effektiva övervaknin­gsåtgärder en ohämmad motorbåts- och kanottrafi­k rum inom avlysta områden, tillsamman­s med ett störande strandliv och bryggutbyg­gnad trots strikta reservatsr­egler.

Enhetlig statistik av decenniuml­ånga inventerin­gar och siffror av nedgångar av antalet fridlysta fågelarter talar härvid sitt entydiga språk och resultat av nämndens bristande helhetssyn och övervaknin­g av vår naturmiljö.

Leif Daun

Inom sjöreserva­tet äger en ohämmad motorbåtso­ch kanottrafi­k rum inom avlysta områdetn, tillsamman­s med ett störande strandliv.

Stranninge

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BASTU. De utförda åtgärderna bestående av gång- och rullstolsv­äg med några badbryggor och en bastuflott­e torde inte vara störande.
Bild: OLA FOLKESSON BASTU. De utförda åtgärderna bestående av gång- och rullstolsv­äg med några badbryggor och en bastuflott­e torde inte vara störande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden