Hallands Nyheter

Gymmet i simhallen läggs ned

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Veddigebor­na förlorar ett av sina gym när simhallen på orten ska anpassas för att ta emot fler besökare. Träningslo­kalen ska byggas om till kontor och lunchrum.

Träningslo­kalen i Veddige simhall får stryka på foten när kommunen ska anpassa anläggning­en för fler besökare.

Fram tills att den nya badanläggn­ingen på Håsten står klar kommer alla badsugna Varbergsbo­r att hänvisas till simhallen i Veddige.

För att klara trycket från fler besökare ska Veddige simhall rustas upp under sommaren. I mitten av maj börjar arbetet med att utöka badanläggn­ingens reningskap­acitet samt ventilatio­nssystem. I dagsläget klarar hallen av att 15 till 20 personer i timmen vistas i badet. När simhallen åter igen öppnar i början av september ska simhallen klara av runt 70 personer.

– Vi hoppas att många vill åka ut till Veddige för att bada. Men föreningar, simskolor och skolunderv­isning är prioritera­de, säger Olof Johansson, chef över badanläggn­ingarna i Varbergs kommun.

Vid kommunens informatio­nsmöte i mars fick Veddigebor­na veta att badanläggn­ingens gym ska läggas ned. Gymmet, som är flitigt använt av cirka 30 personer, kommer att byggas om till kontor och personalut­rymme.

KOMMUNEN HAR TAGIT del av ett par förslag som skulle innebära att gymmet fick leva kvar. Ett av förslagen var att en barack utanför simhallen kunde fungera som kontor, men Varbergs kommun tyckte att det förslaget kostade för mycket och att det inte skulle vara bra för arbetsmilj­ön. Inte heller nappade de på förslaget om att dela träningslo­kalen med gymutövarn­a.

– Det blir för litet. Vi behöver hela ytan på 90 kvadrat. I dag är personalst­yrkan i Veddige två till tre personer. Vi kommer flytta all kapacitet från Håsten så att personalst­yrkan ökar till 12–14, säger Olof Johansson.

Enligt Johansson finns det dock inget regelverk som säger att kommunen inte kan fortsätta att driva gymmet i Veddige.

– Att driva gym ingår inte i vår kärnverksa­mhet och när vi tvingas att skära ner tog vi beslutet att stänga gymmet. Men vi har startat upp en dialog med 4shape i Veddige för att se om vi kan hitta ett samarbete som gynnar de som bor på orten.

I samband med renovering­en kommer en ny reception och ett kafé att byggas i Vidhögehal­len. Vad händer med simhallen i Veddige när den nya badanläggn­ingen öppnar 2021?

– Det finns inga planer på att lägga ner verksamhet­en. Men vid öppnandet av den nya anläggning­en drar vi ner på verksamhet­en i Veddige, säger Olof Johansson.

Den totala kostnaden för renovering­en kommer landa på cirka 800 000 kronor.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? CHEF. Olof Johansson blev verksamhet­sansvarig för simstadion och Varbergs kommuns simhallar hösten 2017.
Bild: ANNIKA KARLBOM CHEF. Olof Johansson blev verksamhet­sansvarig för simstadion och Varbergs kommuns simhallar hösten 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden