Hallands Nyheter

FFF fick jubla efter ny triumf

SPORT: Två mål inom loppet av två minuter betydde att Falkenberg­s FF tog sin andra raka seger i Superettan.

- anders flink anders.flink@hn.se 010-471 52 44

Men så höga växlar passar det knappast att dra efter mötena med Landskrona och AFC Eskilstuna.

Att det blev 2–0 i hemmapremi­ären mot AFC var tack vare två lyckominut­er i andra halvlek.

Då slog nyförvärve­n till igen. Robin Östlind satte 1–0 och Kalle Söderström gjorde 2–0.

– Det händer ibland att jag får assistpoän­g, myste Fff-målvakten Hampus Nilsson, vars utspark friställde Östlind och han avslutade kallt, lågt till höger om målvakten.

MINUTEN SENARE SERVERADE Christoffe­r Carlsson bollen till Kalle Söderström, som valde ett högt avslut, med samma goda resultat.

Man kan väl säga att FFF har hittat rätt med sina nyförvärv; Söderström med två mål på två matcher och Östlind med ett mål och tre assist.

De två målen kom som en välsignels­e för hemmalaget, som var riktigt blekt under första halvlek.

Det gällde för övrigt AFC också. Första halvleken var rena sömnpillre­t. FFF skapade inget, AFC en del men avsluten var minst sagt felriktade.

– Jag fick höja rösten i paus, vår första halvlek var inte alls som vi hade tänkt oss, sa Fff-tränaren Hans Eklund. Ett rejält hårblås, med andra ord?

– Nja, inte hårblås, men han var bestämd, förtydliga­de Kalle Söderström och fick en medhålland­e nick från Hampus Nilsson.

– Vi behövde väl vakna till, även om vi alla var medvetna om att det var rätt skralt, sa Fff-målvakten.

HAN FICK SJÄLV visa vägen, med sin vältajmade utspark till Östlind.

– Afc-försvaret stod ganska högt, jag märkte det redan i första halvlek.

Östlind blev helt ren, sedan AFC-. backens försök till undannick blev förgäves.

– Målet kom väldigt lägligt, vi hade kört fast, tyckte Eklund.

Och med 2–0 minuten senare fick FFF en helt annan trygghet i sitt spel. Sista halvtimmen kunde spelas av utan att AFC kom till några hetare chanser.

Jo, vid ett tillfälle brände det till Aki Apokveta tvingade Hampus Nilsson till en parad nere vid stolpen och på returen skickade Samuel Nnanami bollen över, via ribban.

– Jag var faktiskt på den också, men vi slapp hörnan, erkände Hampus Nilsson.

KNAPPAST EN BRILJANT Fff-insats, men full pott efter två spelade matcher. Mycket mer kan man inte begära, i poängväg.

– Vi kan bättre, men jag ser hellre att vi plockar poäng än lirar lysande och förlorar, summerade Hans Eklund.

?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? KRAMKALAS. Tobias Englund vrålar högst när han firar med 2–0-målskytten Kalle Söderström och passningsl­äggaren Christoffe­r Carlsson.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN KRAMKALAS. Tobias Englund vrålar högst när han firar med 2–0-målskytten Kalle Söderström och passningsl­äggaren Christoffe­r Carlsson.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? Mer på webben Se Fff:arnas spelarbety­g på hn.se MÅLSKYTT IGEN. Kalle Söderström har fått en smakstart på säsongen med mål i två raka matcher.
Bild: KRISTER ANDERSSON Mer på webben Se Fff:arnas spelarbety­g på hn.se MÅLSKYTT IGEN. Kalle Söderström har fått en smakstart på säsongen med mål i två raka matcher.