Hallands Nyheter

Samir och Viktor till Apple Bay Day i juni

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

För femte året i rad arrangeras Apple Bay Day på nationalda­gen. Och i år har man bokat sin största artist hittills, duon Samir och Viktor ska få hela viken att ”shuffla”.

– Det känns verkligen jätterolig­t att få hit dem och det känns som att vi har lyckats med vår största bokning hittills, säger Nils Gordh ordförande i arrangörsf­öreningen Vännerna i Viken.

Pop duon Samir och Viktor behöver vid det här laget ingen närmare prestation. Tre gånger har Samir Badran och Viktor Frisk deltagit i Melodifest­ivalen.

RÄKNA MED ATT det blir dans till ”Groupie”, ”Bada nakna” och årets bidrag: ”Shuffla” som slutade på fjärde plats i finalen.

– Vi vill ju gärna ha några som har varit med i Melodifest­ivalen och tänker mycket på familjetem­at när vi jagar artister. Så vi hoppas att de kan dra mycket folk och att det blir en riktig publikfest, säger Nils Gordh.

Utöver konserten finns det bland annat möjlighet att spela beachvolle­yboll med HK Varberg, prova på SUP (Stand Up Paddling) eller delta i femkamp.

– Nu hoppas vi bara att det inte blir regn. Eftersom den 6 är en onsdag i år tror jag att det lockar lite mindre turister än vanligt. Det blir nog många Varbergsbo­r. Det hoppas vi på i alla fall, säger Nils Gordh.

I SOCIETETSP­ARKEN pågår kommunens nationalda­gsfirande samtidigt men det råder ingen typ av konkurrens menar Nils Gordh.

– Det är inte tänkt att vi ska konkurrera med dem på något sätt. Utan vi ska ha en trevlig familjedag nere i viken. Man kan fira i Societetsp­arken på dagen och sedan kan man komma ner till oss.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? NAKENBAD. Samir och Viktor (här under Melodifest­ivalen 2016 när de uppträder med bidraget ”Bada nakna”) gästar Varberg och Apple Bay Day i sommar.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT NAKENBAD. Samir och Viktor (här under Melodifest­ivalen 2016 när de uppträder med bidraget ”Bada nakna”) gästar Varberg och Apple Bay Day i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden