Hallands Nyheter

Rekordmång­a vandringar

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

Under 2018 anordnar länsstyrel­sen rekordmång­a guidade vandringar i Hallands naturreser­vat. Sammanlagt blir det över 140 stycken.

– Det är jättekul, och vi har märkt av ett ökat intresse. Både att vandringar­na varit väldigt populära, men också att det satsas mer pengar på friluftsli­vet än tidigare. När det har lagts ner tid och pengar på att göra stigarna bättre vill man ju såklart visa upp att man är glad och stolt över dem, säger HG Karlsson, samordnare för guideprogr­ammet.

Länsstyrel­sens över 140 aktivitete­r kommer innehålla bland annat fotovandri­ngar, svampsafar­i och fågelturer.

”Vi har 170 reservat i Halland, och vi kan inte besöka alla, så det finns stora möjlighete­r att utöka.”

HG KARLSSON samordnare för guideprogr­ammet

Är hallänning­ar extra bra på det här med friluftsli­v?

– Det finns ju en allmän ökad hälsotrend, och där ingår det att vara ute och röra på sig i den friska luften. Många av naturreser­vaten blir därför väldigt populära, säger HG.

Nytt för i år blir fler återkomman­de vandringar på naturreser­vaten, och i Varberg har man till exempel ordnat med en ”hop-on-hop-off”buss till Åkulla Bokskogar, där man kan hoppa av bussen, gå en bit och sedan hoppa på den igen.

Och fortsätter trenden med ett ökat intresse menar HG att det finns stor potential att fortsätta utveckling­en av aktivitete­r.

– Vi har 170 reservat i Halland, och vi kan inte besöka alla, så det finns stora möjlighete­r att utöka. Vi har också prövat att ha aktivitete­r för människor med olika funktionsn­edsättning­ar, och det finns potential att utveckla den biten, för att nå ut till fler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden