Hallands Nyheter

”Tullbro är litet för att utvecklas mer”

FALKENBERG: DÄRFÖR VILL SAMIR BADZOVIC LÄMNA SITT STÄLLE

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Tullbro Restaurang byter ägare inom kort. Samir Badzovic lämnar efter tre år och ska istället bli köksansvar­ig i en verksamhet lite söder om centrum.

För tre år sedan tog Samir Badzovic och hans flickvän Medina över Tullbro Restaurang som tidigare var pizzeria Charlie Chaplin.

– Vi har byggt om här och förändrat hela stilen. I början hade vi lite pizza också, men det finns ju hur många pizzerior som helst i Falkenberg så vi slutade med det. Jag fattar inte hur alla kan gå runt, säger Samir.

Redan från början satsade han och Medina på svensk husmanskos­t i första hand. Samir jobbade i många år som kommunanst­älld kock och är därför väl bekant med att tillaga den typen av mat. Men man har även haft lite balkanrätt­er och annat på menyn.

NÄR HN KOMMER på besök på lördagsför­middagen är håller man på att förbereda för 80-årskalas på kvällen.

– Vi har satsat mycket på pensionäre­r och fått många fina kunder hit. Men stället är lite för att kunna utvecklas mer. Det är därför jag h andra planer på gång.

När han skulle fylla 40 år berättad Samir i en intervju att det var en drö som gick i uppfyllels­e med en ege restaurang. Tänker du överge din dröm nu?

– Nej, det blir en bättre dröm. D var en hård skola att göra om här me jag ångrar inget och vill sluta när vi på topp. Hade jag inte haft min pers nal hade vi inte kommit så här lång

”Stället är lite för litet för att kunna utvecklas mer, jag vill gå vidare.”

SAMIR BADZOVIC, restaurang­ägare

Det gäller att ha en bra personal. Vi jobbar mycket med catering och det börjar bli trångt i den här lokalen. Nu vill jag gå vidare, säger Samir.

Han lämnar Restaurang Tullbro i slutet av april för att i stället bli köksansvar­ig på Villa Littorin.

– Till en början kommer vi att jobba med catering. Men så småningom ska det bli restaurang där också, förklarar Samir.

DEN GAMLA LYXVILLAN i Skrea Backe köptes av fyra falkenberg­are för drygt ett år sedan.

– Delar av fastighete­n fräschas upp och just nu håller vi på och bygger om köket. Från villa till verksamhet för konferense­r och privata tillställn­ingar som bröllop och alla typer av kalas. Ett eventhus kan man kalla det. Vi räknar med att det ska vara klart absolut senast till midsommar. Tanken är att smygstarta försiktigt under sommaren och komma i gång på allvar i september, säger Peter Wolfhagen som är en av delägarna.

– Jag har känt Samir länge och han är välrenomme­rad på att laga god mat. Han har med sig en hel del catering och får full produktion direkt. Men köket skulle ju inte bli klart förrän till midsommar?

– Ja, vi har ett litet problem där med ett litet gap under någon månad eller två. Men det håller vi på att försöka lösa, säger Peter Wolfhagen.

Från 1 maj tas Tullbro Restaurang över av Abed Nehbi som driver Beach House på Skrea strand.

 ??  ?? GÅR VIDARE. Samir Badzovic och flickvänne­n Medina lämnar Tullbro Restaurang efter tre år för att gå vidare med ett nytt
GÅR VIDARE. Samir Badzovic och flickvänne­n Medina lämnar Tullbro Restaurang efter tre år för att gå vidare med ett nytt
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? projekt.
Bild: OLA FOLKESSON projekt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden