Hallands Nyheter

Inhopparen Eriksson avgjorde premiären

- CHRISTIAN GLADH

Hemmapremi­ären såg ut att sluta med en förlust för Tvååkers IF. Men med två mål under den sista kvarten vände man 0-1 till 2-1 och fick en trepoängar­e i comebacken i division 1.

TVÅÅKER UTSIKTEN

(0–1)

2 1

– Härligt att få komma in och bidra direkt med ett mål. Viktigt både för mig och för laget, sa matchhjält­en Jonathan Eriksson som firade segern med en inkilnings­kväll med laget.

Med två minuter kvar av matchen kom segermålet, efter ett fint anfall.tvååker lirkade sig igenom Utsiktens försvar när David Strutski Persson touchade fram bollen till Jakob Adolfsson. Han frispelade Eriksson som enkelt kunde rulla in 2-1.

– Det är små marginaler på den här nivån men idag tycker jag att vi är det bättre laget helt klart, säger Tvååkers tränare Mattias Lindström nöjt.

MATCHEN SPELADES PÅ Övrevis konstgräs och det var Utsikten som spräckte nollan. I den 23:e minuten fick inte Tvååker bort bollen efter en hörna och Utsiktens lagkapten Robin Book kunde överlista Joakim Dahlberg med ett vänstersko­tt.

Tvååkers anfallsvap­en i den första halvleken var förutom alla långbollar i luften Anton Nilssons långa inkast som flera gånger skapade oro i Utsiktens försvar.

Nyförvärve­t från Uilared, Alexander Johansson, fick en bra chans till kvittering i slutet av halvleken när han blev frispelad av Anton Nilsson men Johansson fick inte träff med vänstervol­leyn.

Tvååker rivstartad­e den andra halvleken med en farlig frispark som Oliver Nedanovski nickskarva­de i stolpen och på returen sköt Jakob Adolfsson över i bra läge.

Hemmalaget tog över kommandot i den andra halvleken och rulllade mer boll efter marken vilket skulle visa sig bli ett vinnande koncept.

Rasmus Andersson hade ett bra frisparksl­äge med kvarten kvar men bollen touchade muren till hörna. På den efterfölja­nde hörnan hamnade bollen vid Richard Cindrics högerfot och han sköt snyggt in kvittering­en till 1-1. Målen: 0–1 (23) Robin Book, 1–1 (74) Richard Cindric, 2–1 (88) Jonathan Eriksson. Så spelade Tvååkers IF (4-4-2): Joakim Dahlberg - Eric Nilsson, Anton Nilsson, Viktor Nilsson, David Strutski Persson - Rasmus Andersson, Richard Cindric, Johan Persson (ut 83), Alexander Johansson (ut 66) - Oliver Nedanovski (ut 80), Jakob Adolfsson. Avbytare: Johan Ekelundh, Fredrik Haag, Albin Winbo (in 83), Tobias Malm (in 66), Jonathan Eriksson (in 80), Victor Andersson, Christoffe­r Arvidsson.

Men tränare Lindström var inte nöjd med ett kryss. Han satsade på offensiva byten. Och Jonathan Eriksson tackade för chansen, hade bara varit inne i åtta minuter innan han avgjorde .

DET VAR EN lovande division ett-comeback för Tvååker som stundtals visade upp riktigt bra spel. Mittfältet imponerade och framförall­t Richard Cindric, som var en av de mest tongivande spelarna med sitt trygga spel.

?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? EN KRIGARE. Jakob Adolfsson visar sitt fightingfa­ce mot Utsikten.
Bild: KRISTER ANDERSSON EN KRIGARE. Jakob Adolfsson visar sitt fightingfa­ce mot Utsikten.