Hallands Nyheter

Två systrar toppar KD:S kommunlist­a

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Två systrar toppar Kristdemok­raternas lista till kommunfull­mäktige. Georgia Ferris gör comeback efter ett års frånvaro och hennes syster Emily Crowe är helt ny.

Kristdemok­raternas lista till kommunfull­mäktige innehåller både kända och okända namn. På de sex första platserna finns tre medlemmar ur samma familj. Georgia Ferris är nummer ett, hennes storasyste­r Emily Crowe är nummer två och deras mamma Susan Petterson är nummer sex.

– Jag har sagt upp mig från mitt jobb för att satsa på Kd-politiken, säger Georgia Ferris.

HON KOM IN i lokalpolit­iken till valet 2010. Då hade Georgia Ferris och hennes make nyligen flyttat från Nya Zeeland till Falkenberg. Sedan dess har Georgia Ferris arbetat politiskt, men så sent som för ett år sedan lämnade hon kommunstyr­elsen eftersom tiden inte räckte till för familj, arbete och politik. Nu är hon på väg tillbaka.

– Efter ett år utan daglig kontakt med politiken har jag upptäckt att jag saknar den. Det är ett viktigt och roligt arbete. Jag hoppas på en rungande valseger.

Fram till valet är hon ombudsman för KD. Den viktigaste valfrågan för Georgia Ferris är valfrihet inom barnomsorg­en.

–Kommunen satsar inte på att få in fler dagmammor när någon slutar. Det är viktigt att de finns eftersom förskolan inte passar för alla barn.

Emily Crowe flyttade från Stockholm Georgia Ferris Emily Crowe Anita Andersson Samuel Hansson Daniel Bernhardt Susan Petterson Gunnar Pettersson Katarina Castelius

till Falkenberg för fyra år sedan eftersom både hennes mamma och syster reda var bosatta här.

– Jag har alltid varit intressera­d av politik och samhällsfr­ågor, men jag har inte varit aktiv i något parti tidigare. När jag flyttade till Falkenberg föll det sig så att jag gick med i Kristdemok­raterna. Det känns jätterolig­t.

EMILY CROWE STUDERAR och är färdig lärare i engelska och religion om ett och ett halvt år.

– Eftersom jag utbildar mig till lärare är skolfrågor­na viktiga för mig. Jag vill arbeta för att eleverna ska få en så bra arbetsmilj­ö som * 9. Jerk Jacobs * 10. Carina Ejdestig * 11. Charbel Haikal * 12. Monica Ericsson * 13. Thomas Andrén * 14. Delmaree Alva Svensson * 15. Thomas Svensson

möjligt, både fysiskt och psykiskt. Det finns en stor psykisk ohälsa bland eleverna och jag vill jobba för att de ska må bättre.

ETT ANNAT NYTT namn på listan är ordförande­n för Kristdemok­raternas Ungdomsför­bund (KDU) Samuel Hansson som vill jobba för en större trygghet i Falkenberg­s kommun för både yngre och äldre.

Anita Andersson, nummer tre på KD:S lista är från Glommen brinner för landsbygds­politik och för en trygg social omsorg i alla delar av livet.

 ??  ?? TOPPAR LISTAN. Georgia Ferris.
TOPPAR LISTAN. Georgia Ferris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden