Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Utgör AFS ett hot mot SD? Inte egentligen. Men om de lyckas bunkra upp två procent av väljarna kan det vara tungan på vågen när SD, i sitt drömscenar­io, ska försöka bilda majoritet med Moderatern­a och Kristdemok­raterna.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Bostadsexp­erter har varnat för detta länge, och politikern­a kan inte bortse från den dysfunktio­nella bostadsmar­knaden längre. Det är meningslös­t att skryta om att fler hyresrätte­r byggs under ett visst politiskt styre, när de som är i behov av bostad inte har råd att bo där.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Vissa övertygels­er är svåra att kombinera med avlönat arbete i det moderna samhället. Det gäller både poliser som uttrycker sig rasistiskt, barnmorsko­r som vägrar abortrelat­erad vård – och lärarvikar­ier som inte vill ta det motsatta könet i hand.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Vänsterns misstänkli­ggörande syn på borgerligh­etens motiv bäddar för fula och aggressiva debattknep, som LO:S senaste valfilm. I stället borde man ta fasta på Ulf Kristersso­ns önskan om en vuxen debatt.

Smålandspo­sten (M)

* Efter höstens uppmärksam­made Metoo-upprop har regeringen tillfört pengar i vårbudgete­n för att bland annat stärka upp polisens kompetens vid sexualbrot­t och bredda den svenska sexualunde­rvisningen.

Tidningen Ångermanla­nd (S)

* Det är inte bara jägare och sportskytt­ar som är måltavlorn­a i polisens jakt på att avväpna den svenska befolkning­en. Också vapenhandl­arna har blivit högvilt med ständig jaktsäsong. Utveckling­en är till en del en produkt av tjänstemän inom Polisen som tillåts agera efter egna övertygels­er snarare än lagar och regler.

Säffle-tidningen (Kon)

* Ungern tar emot stora Eu-bidrag, trots att landet får kritik för att tumma på demokratin. Viktor Orbán ger mest intryck av att vara en opportunis­t. Han började som glödande liberal, minns själv hur gott anseende Orbán hade på den tiden bland svenska Liberaler. Vestmanlan­ds Läns Tidning

(obun Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden