Hallands Nyheter

Man anhållen för mordförsök

- JENNIE PERSSON CHRISTOPHE­R VALLERIUS

Polis och ambulans larmades till Håsten på måndagskvä­llen efter att en man hittats på marken med allvarliga skallskado­r.

En man är anhållen för försök till mord efter en händelse som inträffade på Håsten på måndagskvä­llen. Polisen fick vid halv åttatiden uppgifter om att en man ska ha misshandla­ts på en cykelbana på Håsten. När polisen kom till platsen låg den skadade mannen kvar på platsen och han fördes sedan till sjukhus med ambulans. Han vårdas nu på intensivvå­rdsavdelni­ngen på sjukhuset i Varberg för allvarliga skallskado­r.

”Den slagna mannen har fått allvarliga skador i huvudet.” PETER ERLANDSEN, kriminalko­mmissarie

Efter händelsen hittades ett järnrör på platsen som man misstänker har använts vid misshandel­n. Men vad exakt som mannen slagits med vill Peter Erlandsen, kriminalko­mmissarie och jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Halland, inte gå in på.

– Det har pratats om järnrör men jag säger att det handlar om ett tillhygge, säger han.

Strax innan klockan nio på måndagskvä­llen meddelade polisen att en misstänkt man hade gripits i en bostad i närheten av Håstens Torg. Mannen, som är mellan 20 och 30 år gammal, anhölls senare för försök till mord.

–Den slagna mannen har fått allvarliga skador i huvudet. Han skadades såpass intensivt att vi bedömer det som försök till mord, säger Peter Erlandsen.

De båda männen ska ha känt till varandra sedan tidigare.

– De är inte obekanta med varandra. Det handlar inte om ett slumpmässi­gt överfall av en ensam galning, säger Peter Erlandsen.

Polisen håller nu förhör med vittnen och den misstänkta mannen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden