Hallands Nyheter

Linköpings landslagsf­orward borta i vår

- LASSE MANNHEIMER/TT

Linköping har fått ett stort avbräck i jakten på tredje raka Sm-guldet i fotboll. Landslagsf­orwarden Lina Hurtig måste operera sin vänsterfot och blir borta hela vårsäsonge­n. – Men det är bra för henne att operera och bli färdig med skadan, säger Linköpings tränare Marcus Walfridson.

22-åringen har haft en karriär fylld av skador och förra veckan var det dags igen. Under en träning med fotbollsla­ndslaget inför Vmkvalet borta mot Ungern skadade hon vänsterfot­en.

– Hon har haft samma skada mer eller mindre sedan 2015. Det är en stressfrak­tur som nu har blivit en hel fraktur, säger Linköpings tränare Marcus Walfridson.

Hurtig ska opereras på torsdag. Därefter väntar sex–åtta veckor för att läka frakturen, och ytterligar­e lika lång tid för att träna upp foten till spelbart skick.

– Hon är tillbaka till hösten. Det finns inget lag i damallsven­skan som inte skulle sakna en Lina Hurtig. Det är väl nästan inget lag världen som inte skulle sakna en sådan spelare. För oss är det naturligtv­is jättesynd, hon var på väg in i fantastisk form. Men för hennes del kan det här vara en positiv grej i längden, säger Marcus Walfridson.

Förutom vårens allsvenska matcher missar Hurtig också Sveriges kommande två Vm-kvalmatche­r, mot Kroatien och Ukraina, i början av juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden