Hallands Nyheter

”Hoppas att S

FILM: REGISSÖREN FRÅN FALKENBERG HAR EN TYDLIG MOTTAGARE

-

Hur skulle det vara att ta sitt barn och fly mot ett okänt mål? Hur skulle barnet uppleva flykten? Det ville Jesper Ganslandt undersöka i Jimmie, som har en tydlig adressat. – Jag hoppas att partiledar­en för SD ska se filmen, säger regissören.

I Jesper Ganslandts nya film Jimmie, som får biopremiär 13 april, utspelas ett flyktingdr­ama ur den fyraårige svenske pojken Jimmies desoriente­rade perspektiv. Plötsligt en dag byts fruktstund på förskolan ut mot en märklig resa med pappa. Men vart ska de? Och var är mamma? Varken Jimmie eller publiken vet vad som har hänt men till skillnad från pojken inser publiken den potentiell­a faran.

ROLLERNA SOM FAR och son spelas av Jesper Ganslandt själv och hans son Hunter Ganslandt, som har hunnit fylla sex år. Redan när Hunter föddes började Jesper Ganslandt fundera över hur ett barnperspe­ktiv * Ålder: 39 år * Familj: Fru Elin, Hunter 6 år och Pom, 6 månader. * Bor: Stockholm * Filmografi i urval: Farväl Falkenberg (2006), Apan (2009), Blondie (2012) samt Hollywood-äventyret Beast of burden (2018) med Daniel Radcliffe i huvudrolle­n. * På gång: Åker till Sydafrika om två veckor för att påbörja arbetet med filmatiser­ingen av Martin Schibbye och Johan Perssons bok 438 dagar. Gustaf Skarsgård och Matias Varela spelar huvudrolle­rna. * Aktuell: Med Jimmie, som får biopremiär 13 april. skulle kunna användas som ett berättargr­epp.

– Jag började testfilma honom när han var ett och ett halvt år. Det blev väldigt nära. Jag började också tänka på mina två första filmer, Farväl Falkenberg och Apan, som är gjorda utan tydliga narrativ och ur subjektiva perspektiv. Jag var inte färdig med de uttrycken kände jag.

INSPELNING­EN AV JIMMIE började i Sverige sommaren 2016 och fortsatte genom Europa. Teamet åkte tillsamman­s, som en roadmoviec­irkus, genom Österrike, Slovenien och Kroatien. Sedan tog pengarna nästan slut. Som tur var fanns det gott om svenska turister på plats

 ??  ?? FILMAR MED FAMILJEN. Snart börjar inspelning­en av Jesper Ganslandts nya projekt, storfilmen 438 dagar. Men just
FILMAR MED FAMILJEN. Snart börjar inspelning­en av Jesper Ganslandts nya projekt, storfilmen 438 dagar. Men just

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden