Hallands Nyheter

FBTK kvar – plockar hem egen produkt

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Trots sistaplats­en blir FBTK kvar i Pingisliga­n. Nu börjar arbetet med nästa års trupp. – Det ska ju egentligen straffa sig att komma sist, säger tränare Erik Åhman.

HN kunde redan i februari berätta att allt talade för att laget som skulle sluta sist i Pingisliga­n ändå skulle få stanna kvar. FBTK blev jumbo, men mycket riktigt blir det ändå spel i högsta serien nästa säsong.

– Det var viktigt för klubben och vi ska vara tacksamma för att få vara kvar, säger Erik Åhman.

HAN BETONAR DOCK att säsongen ändå var något av ett misslyckan­de.

– Som coach för laget är jag ändå besviken över att vi inte gick till slutspel, säger Åhman och fortsätter:

– Det ska ju egentligen straffa sig att komma sist, så ska det ju vara. Men det är väl någonting som förbundet får fundera på, om det ska finnas andralag i Superettan. Det gynnar ju de stora klubbarna men inte de mindre.

LAGBYGGET INFÖR NÄSTA säsong är i sin linda. Men det är i princip klart att egna produkten Emil Bergström flyttar hem efter en säsong i Superettan med Köping.

– Det verkar så ja och det känns jättebra. Han gjorde sin första säsong i Superettan nu och gjorde det rätt så bra. Han har ju spelat här hela sin karriär, förutom den här säsongen då.

Utöver Bergström så är Åhman fåordig om hur laget kan komma att se ut nästa säsong.

– Det är ingenting jag kan svara på. Vi hade en plan inför den här säsongen utifrån den ekonomi vi hade och visste att det skulle vara en del utmaningar, nu får vi se hur det ser ut inför nästa år.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? NÄRA FBTK. Emil Bergström är på väg att flytta hem.
Bild: ROBERT BOMAN NÄRA FBTK. Emil Bergström är på väg att flytta hem.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden