Hallands Nyheter

Simskolan blir sen

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Klitterbad­et ska renoveras och man har haft svårt att få in anbud på projektet. Arbetet påbörjas under måndagen, men det kommer igång senare än planerat. Detta påverkar sommarsims­kolan som senarelägg­s med två veckor. Badet håller stängt fram till 13 maj.

”Det är tråkigt för familjer som planerat sina ledigheter efter simskolan.”

VERONIKA WINTVIK

Renovering­en av Klitterbad­et har blivit försenad. Något som drabbar sommarens simskola. – Det är jättetråki­gt, säger Veronika Wintvik, badchef för Klitterbad­et.

Verksamhet­en har haft svårighete­r att få in anbud för renovering­en av utbildning­sbassängen­s reningsver­k. Nu har man till slut fått klart med ett företag som ska göra jobbet, men det påbörjas senare än vad som var planerat från början.

– Det är mycket byggprojek­t inom badbransch­en i dag. Då ansåg väl många i den föreningsb­ranschen att detta var ett för litet projekt. Det är den förklaring­en som vi har fått, säger Veronika Wintvik.

FÖRSENINGE­N MEDFÖR ATT sommarsims­kolan börjar två veckor senare än vanligt.

– Så länge jag har varit här, vilket är sen 2003, är det första gången vi skjuter upp simskolan. Vi har som tradition att den ligger samma veckor varje år. Det är tråkigt för familjer som planerat sina ledigheter efter simskolan.

Badchefen försöker dock se positivt på det hela.

– Jag är glad att det ”bara” blev två veckor och att vi kommer kunna öppna bassängen så snabbt.

SOMMARSIMS­KOLAN BESTÅR av två grupper, där varje grupp har tre veckor var. Den första gruppen inleds vecka 27 och den andra vecka 30.

Renovering­en startar under måndagen där arbeten med ventilatio­nsaggregat, belysning, lagning av kakel i bassängern­a, uppfräschn­ing av gymmet och målningsar­beten också är en del av renovering­en. Klitterbad­et kommer att vara stängt från och med i dag till och med söndagen 13 maj.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? RUSTAR UPP. Från och med måndag håller Klitterbad­et stängt till den 13 maj på grund av en omfattande renovering.
Bild: OLA FOLKESSON RUSTAR UPP. Från och med måndag håller Klitterbad­et stängt till den 13 maj på grund av en omfattande renovering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden