Hallands Nyheter

Ordet är fritt.

”Vi ska göra Falkenberg ännu bättre”. Två M-politiker ger svar på tal om valbudskap.

-

FALKENBERG. Per Svensson (S) ondgör sig över att vi söker väljarnas förtroende i höstens val och ironiserar över att vi vill tillföra ett nytt ledarskap. Han menar att det andas självkriti­k, då vi tillhör den styrande majoritete­n. Det är helt rätt, likväl som att kritiskt granska andras förslag, måste man också idka självkriti­k och ständigt vara beredd att ompröva.

Vi delar Per Svenssons åsikt om vårt misslyckan­de med skolan, som vi tyvärr delar med ytterligar­e cirka 200 kommuner. Vi behöver tydligare kontroller, kvalitetsm­ål, tidigare stöd, samt ordning och reda i skolan och klassrumme­n. Vi hoppas att vi, med Michael Svenssons åtta år i Riksdagens utbildning­sutskott, ska kunna bidra med en del nyttiga inspel och förslag.

Vi har visat i några nämnder, inte minst socialnämn­den, vad moderat ledarskap innebär. Vi är en del av Alliansen, en ”familj” som delar grundvärde­ringar och vill göra Falkenberg ännu bättre. S fick 35 % i förra valet. Det inger respekt och en vilja till samarbete. Jag vet att väljarna förväntar sig det. En vital demokrati förutsätte­r också en bra opposition. Jag ser gärna att du Per, fortsätter med detta, men inbjuder också till bra samtal om vår kommun. Moderatern­as första namn i höstens val

till Per Svensson (11/4).

Ninnie Gustavsson (M) Moderatern­as andra namn i höstens val

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden